Gyereknevelés az információtengerben: Összekapcsoló nap

Partner hír | 2019.05.23.

Pályázóink hírei | Felnőtt tanulás

Új módszerek a boldogabb családokért. A Kapcsolódó Nevelés Egyesület szombaton szakmai napot szervez az Erasmus+ program támogatásával.

Meseterapeutától az ötgyermekes bloggerig, szexuálpszichológustól gyermekmediátorig számos szakember gyűlik össze a budapesti Babolygó Óvodában, hogy megosszák a tapasztalataikat és azokat a gyermeknevelési módszereket, amelyeket hazai tevékenységeik során, illetve az Erasmus+ nemzetközi projektjük keretében ismertek meg.

„Olyan kezdeményezéseket gyűjtöttünk össze, amivel az élet gyerekekkel egyszerűbb, és a melegszívű, tudatos szülőség megvalósítható. Egyórás műhelymunkánkkal készülünk, párhuzamos blokkokban, ezek közül választhatnak a szülők” – kezdi az Összekapcsoló nap – Együtt a boldogabb családokért elnevezésű rendezvény szervezője, Balogh Fruzsina.

A Kapcsolódó Nevelés Egyesület alelnöke beavat: nemcsak olyan programokra várják a résztvevőket, amelyek a gyermekeket támogatják (mint például a Contakids módszer, az értékes hétköznapok vagy a játékos nevelés témája), de számos foglalkozás maguknak a szülőknek nyújthat mankót a hétköznapokban a szerepeik között navigálni, vagy épp saját közösséget építeni.

„Manapság számtalan újabb és újabb könyv, módszer érhető el, amelyek a gyereknevelés embert próbáló feladatát hivatottak megkönnyíteni, de szülőként gyakran mégis elveszünk az információtengerben” – állítja a szervező, és hozzáteszi, ezt a személyes részvétel egy ilyen napon nagyban megkönnyítheti. A kapcsolódás más szülőkkel, a találkozások, a hiteles szakemberek megismerése, az interaktivitás mind olyan élmények, amelyek segítenek eligazodni az új módszerek között, és támogatják a szülőket abban, hogy a nekik leginkább való lehetőségre bukkanjanak rá.

Egyesületként és a Kapcsolódó Nevelés oktatóiként a mi fejlődésünk egyik mozgatórugója is az új megközelítések megismerése – ezt az idei évben egy Erasmus+ projekt is támogatja. A rendezvény ötlete éppen innen jött: a külföldi útjaink, tanulási lehetőségeink mellé szervezzünk egy hazai eseményt is, ahol összegyűlik sok olyan szakember, akiktől érdemes tanulni – nekünk, szülőknek is, és nekik egymástól is” – hangsúlyozza.

Az Egy épülő szervezettel a szülőkért Közép-Európában című Erasmus+ projektben Angliába és Horvátországba utaztak az egyesület tagjai tanulmányútra; oktatási tevékenységek zajlottak Horvátországban, Szlovákiában és Románia több városában; kurzusokon való ismeretszerzés Szlovákiában és Hollandiában; valamint részt vettek az európai Kapcsolódó Nevelés oktatók számára szervezett továbbképzésen. A mostani rendezvényen az így megszerzett tapasztalatokról és módszerekről is szó lesz.

Az Összekapcsoló nap időpontja: 2019. május 25. (szombat) 9:15-13:00

Helyszín: Babolygó Óvoda (1124 Budapest, Tamási Áron u. 14.)

Részletes program: https://kapcsolodoneveles.hu/osszekapcsolo-nap/

A rendezvény az Erasmus+ program segítségével valósul meg. A projektet az Európai Bizottság támogatta.

Utolsó módosítás: 2019.05.23.