EPALE Magyarország Youtube csatornája

Partner hír | 2020.01.28.

Hír | Felnőtt tanulás

Az EPALE Magyarország Youtube csatornáján új tartalmak érhetők el: olyan podcastok és interjúk, melyek segítségével a magyarországi felnőttkori tanulásról alkotott ismereteket kívánjuk szélesíteni jó gyakorlatok bemutatásával.

EPALE Podcastok

Elkészült az EPALE Magyarország első két podcastja, melyek célja jó gyakorlatok népszerűsítése, eredményesen zárult projektek bemutatása. Az EPALE projekt képviseletében Vedovatti Anildo beszélgetett Nemes Nagy Tündével, a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egyesületének elnökével és György Mariann-nal, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum felnőttképzési csoportvezetőjével a felnőttkori tanulás aktuális regionális kérdéseiről.

Az EPALE projekt második podcastjában Budapesten beszélgettünk Tóth Mónikával, a Kézenfogva Alapítvány képviselőjével az Erasmus+ támogatásában megvalósuló ACCESS projektjükről, melyben négy ország fogyatékosságügyben jártas szervezetei, három tudásterületen fejlesztettek felnőtteknek szóló tréninganyagokat: alapvető informatikai ismeretek, internetbiztonság és az alapvető angol nyelvtudás témakörökben.

Tovább az EPALE Magyarország Youtube csatornájára >>

Sikertörténetek a felnőttkori tanulásról

Hogyan lehet hátrányos helyzetű, tartósan munkanélküli emberek lehetőségein változtatni? Többek között erre is keresi a válaszokat az AL AGENDA projekt számára készített interjúsorozat. A videók azt kívánják szemléltetni, hogy mi szükséges ahhoz, hogy a felnőttkori tanulás sikert hozzon akár alacsonyan képzettek (felnőttek) számára is. Az interjúkban több korosztályt, nőket és férfiakat szólaltattunk meg, akik megmutatták, milyen készségeket szükséges fejlesztenie a 21. század munkavállalójának a sikeres elhelyezkedéshez. Amellett, hogy valaki tud-e írni és olvasni, fontos kérdés, hogy az adott munkakör betöltéséhez vagy képzési program tananyagának elsajátításához megfelelő szinten képes-e kommunikálni, szöveget értelmezni vagy a számítógépet használni. Magyarországon több program is segíti a felnőtteket abban, hogy alapkészség-fejlesztésükön keresztül jobb életkörülmények között dolgozhassanak és élhessenek.

Tovább az EPALE Magyarország Youtube csatornájára >>

Utolsó módosítás: 2020.01.28.