Az önkéntesek felkészülését könnyíti meg az iPrepare

2020.01.30.

Pályázóink hírei | Ifjúság, Civil szervezet

Az eszköz használata során a leendő önkéntesek elsajátíthatják a legfontosabb tudnivalókat és gondolkodhatnak az önkéntességgel kapcsolatos témákon. Az iPrepare az Erasmus+ támogatásával jött létre.

Külföldi önkéntességbe vágni nagy kaland, amire készülni is kell. A felkészülés megkönnyítése és teljesebbé tétele érdekében hozta létre az iPrepare nevű online toolt a magyar Egyesek Ifjúsági Egyesület, az olasz Xena Centro Scambi e Dinamiche Interculturali és a cseh Čia Čekija Erasmus+ ifjúság stratégiai partnerségük keretében.

Az Európai Szolidaritási Testülettel évente több száz fiatal megy külföldre, hogy önkéntesként társadalmi törekvéseket segítsen. A projekt során nemcsak egy szervezet vagy intézmény munkájába csatlakoznak be, de azt is megtapasztalják, milyen egy idegen országban egyedül helytállni, idegen nyelven kommunikálni és interkulturális közegben barátokat szerezni. Az iPrepare ezeket a fiatalokat és az őket támogató szervezeteket segíti a felkészülésben, hozzájárulva a nemzetközi önkéntes projektek minőségének fejlesztéséhez. Használata során a leendő önkéntesek elsajátíthatják a legfontosabb tudnivalókat, gondolkodhatnak az önkéntességgel kapcsolatos témákon, és így konkrét kérdésekkel érkezhetnek a személyes felkészítő találkozóra. Az iPrepare egy kiegészítő eszköz, ami hozzájárul a felkészítési folyamat sikerességéhez, de nem helyettesíti a személyes találkozókat. Az iPrepare magyarul, angolul, olaszul és csehül is használható.

Magyarul itt érhető el: https://www.iprepare.eu/hu/

Utolsó módosítás: 2020.01.30.