Dokumentumfilmes sikersztori a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

2020.02.14.

Projekttükör | EU, Felsőoktatás

„Success story” minősítés a DOC NOMADS Erasmus Mundus közös mesterképzésnek

Az Európai Bizottság döntése nyomán "success story" minősítésben részesült a Színház- és Filmművészeti Egyetem DOC NOMADS névre keresztelt dokumentumfilmes szakembereket képző Erasmus Mundus közös mesterképzése.

A hír jelentőségét mutatja, hogy magyar Erasmus Mundus képzés még nem részesült ilyen elismerésben és Európában évente csak néhány projekt kap ilyen minősítést. A döntésnek köszönhetően a jövőben kitüntetett figyelem övezi a projektet és a Bizottság referenciaként hivatkozhat rá, ezáltal is nagyobb láthatóságot biztosítva neki.

A 2012-ben indult DOC NOMADS a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetésével, valamint a belga Luca School of Arts, a portugál Universidade Lusófona és további 19 társult szervezet részvételével megvalósuló képzés. A hallgatók négy félév alatt összesen 120 kredit értékű tárgyat teljesítenek az említett három felsőoktatási intézményben. A gyakorlatorientált szemlélet jegyében a képzés ideje alatt a hallgatók mintegy száz filmet készítenek el, amelyek gyakran szerepelnek különböző fesztiválok programjában is.

A képzésről itt érhetők el további információk: http://www.docnomads.eu/

Utolsó módosítás: 2020.02.25.