Erasmus+ partnerségi együttműködések a köznevelésben

2020.02.20.

Pályázat | Köznevelés

Új távlatokat nyithat köznevelési intézmények számára az egy vagy több külföldi intézménnyel kötött stratégiai partnerség. Nyújtsa be pályázatát március 24-ig és vegyen részt az Erasmus+ élményben!

Az intézmények egy közös projekten dolgozva megismerhetik egymás jó gyakorlatait, miközben betekintést kapnak más európai uniós tagországok óvodáinak, iskoláinak működésébe. A közös munka során tanulást támogató új oktatási anyagok- és segédeszközök születhetnek, továbbá értékes szakmai kapcsolat mélyülhet el az intézmények között, mely hosszú távú együttműködést irányoz elő.

A köznevelési intézmények két Erasmus+ partnerségi pályázattípusban vehetnek részt:

Iskolai, óvodai partnerségi projektekben (KA229) 

A pályázattípus célja az európai dimenzió erősítése az óvodákban és az iskolákban, illetve a köznevelési intézmények felruházása 21. századi készségekkel és kompetenciákkal.

Támogatható tevékenységek

  • Bármilyen témájú projekt megvalósítható, ami kapcsolódik a közneveléshez, óvodai vagy iskolai keretek között elvégezhető tevékenységekre épül.
  • A projektekben rövid vagy hosszú távú külföldi tanári és tanulói tevékenységek is megvalósíthatók.

Pályázásra jogosultak köre

Óvodák, általános iskolák, gimnáziumok, szakgimnáziumok, szakközépiskolák, szakiskolák, készségfejlesztő iskolák, kollégiumok, alap- vagy középfokú művészeti iskolák.

Vegyes intézményi összetételű köznevelési stratégiai partnerségekben (KA201)

A pályázattípus a köznevelésben lehetőséget biztosít új és innovatív gyakorlatok, módszerek kidolgozására, terjesztésére és alkalmazására a köznevelési intézmények és/vagy más, a köznevelésben érintett intézmények által megvalósított nemzetközi partnerségi projektek keretében. A projektek lehetnek

  • Innovációt támogató partnerségek
  • Jó gyakorlatok cseréjét támogató partnerségek

Támogatható tevékenységek

Bármilyen témájú projekt megvalósítható, ami kapcsolódik a közneveléshez, óvodai vagy iskolai keretek között elvégezhető tevékenységekre épül, és összhangban van a Stratégiai partnerségek pályázattípus célkitűzéseivel. A projektekben rövid vagy hosszú távú külföldi tanári, munkatársi és tanulói tevékenységek is megvalósíthatók.

Pályázásra jogosultak köre

Az oktatás, a képzés vagy a munkaerőpiac területén aktív köz- és magánintézmények, valamint a köznevelési intézmények.

 

A beadási határidő mindkét pályázattípus esetében: 2020. március 24. déli 12 óra. 

További információt az Erasmus+ programról ide kattintva találhat. 

 

Hasznos segédeszközök a pályázáshoz 

A mostani időszak ugyan az utolsó simításoké, de még van idő arra, hogy a helyi, partnerségi igényekhez igazítsák a pályázók a projekttervezést. Ehhez két eszközt kínálhatunk.

  • Az egyik az Impact Tool+ projekttervező eszköz, ami magyarul is elérhető, és aminek használatához segítséget nyújt a műhelymunkához kiadott útmutató (workshop guide). Kattintsod ide a megnyitáshoz! 

  •  A másik a lengyel nemzeti iroda angol nyelvű projekttervező kiadványa, amelyet ide kattintva nyithat meg és tölthet le.

Utolsó módosítás: 2020.02.25.