START+ INFORMÁCIÓS WEBINÁRIUM – Pályázati lehetőségek az ifjúsági szektorban

2020.03.02.

Rendezvény | Ifjúság, Nonprofit szervezet

Ifjúsági területen pályázna, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá? Vegyen részt az információs webináriumon és ismerje meg az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület lehetőségeit!

Értesítjük Önöket, hogy a rendezvényt a koronavírus-helyzetre való tekintettel webinárium formájában tartjuk meg. További információt a regisztrált résztvevők részére e-mailben küldünk. 

Kiket várunk?

Minden érdeklődő civil szervezetet, oktatási intézményt, társadalmi vállalkozást, akik projekteket valósítanának meg ifjúsági területen és ehhez forrást keresnek. Várjuk azokat a pályázóinkat is, akik nyújtottak már be pályázatot, de nem kaptak támogatást, és további útmutatást, tanácsokat szeretnének kérni a Közalapítvány munkatársaitól.

Miről tudhat meg többet?

Az Erasmus+ ifjúság az Erasmus+ program része. Célja kompetenciafejlesztés révén a fiatalok foglalkoztathatóságának javítása, valamint az oktatás, a képzés és az ifjúsági munka terén működő rendszerek korszerűsítése. Nagy hangsúlyt fektet a fiatalok és az ifjúsági szakemberek nemzetközi tapasztalatszerzésére, a nemformális tanulásra, a társadalmi bevonásra, valamint az aktív állampolgári részvételre.

Az Európai Szolidaritási Testület az ifjúsági terület másik, önálló programja. Lehetővé teszi, hogy szervezetek és intézmények 18-30 éves külföldi vagy magyar fiatalt fogadjanak önkéntes vagy foglalkoztatási projektjeikhez. Emellett támogatásával fiatalok min. 5 fős csoportja megvalósíthatja saját, hazai szolidaritási projektjét is.

Részletek és regisztráció

Utolsó módosítás: 2020.04.09.