Oroszország (MGIMO): pályázati lehetőség teljes egyetemi BA és MA képzésre a 2020/2021-es tanévtől

Partner hír | 2020.05.13.

Pályázat | Felsőoktatás

A 2020/2021-es tanévben 2 fő magyar állampolgár BA alap- és 1 fő MA mesterképzésben kezdheti meg tanulmányait a Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Állami Intézetében (MGIMO). Orosz nyelvtudás szükséges.

A mesterképzéssel kapcsolatos információk a https://mgimo.ru/study/master címen érhetők el.

Az alapképzésre történő jelentkezés feltételei

A következő közül egyet lehet megjelölni: nemzetközi kapcsolatok, külföldi régiók ismerete, politológia, közgazdaság, jogtudomány (nemzetközi jog), újságírás, reklám és társadalmi kapcsolatok, kereskedelem.

A jelentkezőnek a képzéshez kellő mértékben ismernie kell az orosz nyelvet, illetve az angol, német és francia nyelvek közül legalább egyet, gazdasági szakirányhoz pedig a jó matematikai készségek elengedhetetlenek.

A szakirány választásban az egyetem nyílt napjai segíthetnek (lista mellékelve).

VÁLTOZÁS! A nyertes jelentkezőknek orosz és a harmadik nyelvből online felvételi elbeszélgetésen kell részt venniük, amire 2020. augusztus 15-ét követően kerül sor.

Minden további információ a https://abiturient.mgimo.ru/foreigners/foreigners-bac címen érhető el.

A jelentkezés módja: a dokumentumokat első körben a Tempus Közalapítványhoz emailen kell beküldeni a felsooktatas@tpf.hu címre.

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:

  • a Tempus Közalapítvány adatlapja. Az adatlap letölthető itt: {jelentkezési adatlap} (1 példányban magyar nyelven kitöltve),
  • motivációs levél magyarul,
  • motivációs levél oroszul (kiválasztott kar, szak feltüntetésével),
  • az orosz és más idegen nyelv tudását igazoló bizonyítvány másolata,
  • a legmagasabb végzettséget igazoló dokumentum másolata (melléklettel) - ha ilyen nincs, az utolsó lezárt félév tanulmányi eredményeit igazoló index/bizonyítvány másolata,
  • az útlevél fényképes oldalának másolata. Az útlevél érvényessége nem lehet rövidebb, mint 1,5 év az őszi félév kezdetétől számítva.

Jelentkezési határidő: 2020. június 5. péntek 23:59

A Tempus Közalapítvány az arra érdemesnek ítélt pályázók jelentkezését továbbítja a Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Állami Intézetének.

További részletek az alábbi mellékletekben (orosz nyelvű):

Melléklet 1

Melléklet 2

Melléklet 3

Melléklet 4

Utolsó módosítás: 2020.05.19.