Nyelvek Európai Napja: Online konferencia szeptember 28-án!

2020.09.21.

Rendezvény | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Nonprofit szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

Idén digitális formában ünnepeljük együtt a Nyelvek Európai Napját. Regisztráljon az Európai Bizottság online eseményére szeptember 24-ig!

Online konferenciával ünnepeljük idén a Nyelvek Európai Napját, vagyis az európai országok nyelvi és kulturális sokszínűségét. Ezen a napon, szeptember 28-án hívjuk fel a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára is, ami az Erasmus+ program egyik alapköve.

Az Európai Bizottság „Az oktatás a nyelvvel kezdődik” címen adta ki legújabb jelentését, amellyel a nyelvek tanításának és tanulásának átfogó megközelítését támogatja. A jelentés kutatáson és a Bizottság által készített szemináriumok sorozatán alapul.

A 2020-as Nyelvek Európai Napján az alábbi kérdések, témák kerülnek fókuszba:

  • a nyelvi kompetenciák szerepe az Európai Oktatási Térség összefüggésében,
  • hogy hogyan lehetne fellendíteni az idegen nyelv tanulását,
  • és hogyan lehet beépíteni a nyelvi sokféleséget és támogatni az írástudást az iskolákban?

Az online konferenciára IDE KATTINTVA jelentkezhet. >> 

Az online konferenciára szeptember 24-ig lehet jelentkezni. A regisztrációhoz EU Login fiók és kétlépcsős azonosítás szükséges. Ehhez segítséget IDE kattintva talál. A jelentkezés mindössze 1-2 percet vesz igénybe, a regisztráció után érkezik egy visszaigazoló email, illetve 1-2 nappal az esemény előtt újabb email-t kapnak a résztvevők az esemény linkjével. 

A Nyelvek Európai Napja kiváló alkalmat ad arra, hogy, tudatosítsuk az emberekben, milyen változatos az Európában beszélt nyelvek palettája, előmozdítsuk a kulturális és nyelvi sokszínűséget, arra ösztönözzük a polgárokat, hogy életkoruktól függetlenül tanuljanak idegen nyelveket, idegennyelv-tudás birtokában ugyanis könnyebb másokkal kapcsolatba lépni és kommunikálni, állást találni, illetve eredményesen vállalkozni.

Időpont: 2020. szeptember 28., hétfő 10:00-12:00 (brüsszeli idő szerint)

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 24. 

További információért és a regisztrációért kattintson IDE! 

Európa-szerte számtalan eseménnyel ünneplik a Nyelvek Európai napját, nézze meg, hogy melyik ország mivel készül, és böngésszen a különféle események között IDE kattintva! 

Utolsó módosítás: 2020.10.27.