Elindulhat a Bonni Folyamat

2021.01.26.

Hír | Ifjúság, Nonprofit szervezet

Az Európai Ifjúsági Munka Konferencia zárónyilatkozata az ifjúsági munka fejlesztését célzó Bonni Folyamat elindításához ad tanácsokat.

Negyvenhat ország körülbelül ezer ifjúsági területi képviselője vett részt a Harmadik Európai Ifjúsági Munka Konferencia (3rd European Youth Work Convention – EYWC) című online rendezvényen 2020. december 07-10. között. A négynapos esemény az európai ifjúsági munka helyzetét, jövőjét és fejlesztési irányait igyekezett feltérképezni workshopok, előadások, nemzetközi kapcsolódások révén. A Konferencia végső célja az ifjúsági munka európai fejlesztési terve (European Youth Work Agenda) alapján az ifjúsági munka fejlesztését célzó Bonni Folyamat elindítása.

A Konferencia során megvitatottak alapján elkészült Zárónyilatkozat olyan útmutatásokat és javaslatokat tartalmaz, amelyek elősegítik a Bonni Folyamat megvalósítását. A nyilatkozat 17 oldala közös intézkedéseket fogalmaz meg a megvalósítás érdekében helyi, nemzeti és európai szinten egyaránt, valamint javaslatokat tesz a célok és a tevékenységek kapcsán. A zárónyilatkozat az európai ifjúsági munka minden érdekelt felének szól, és arra bíztatja őket, hogy közösen vállaljanak felelősséget a Bonni Folyamat megvalósításában. A Konferencia az Európai Bizottságot és az Európai Tanácsot is megszólította, hogy az európai közösség szerves részeként, együttműködve vállaljanak aktív szerepet az ifjúsági munka európai fejlesztési tervének megvalósításában az Uniós Ifjúsági Stratégia 2019-2027 és az Ifjúsági Szektor Stratégia 2030 keretein belül.

A Konferenciát a Németországi Szövetségi Köztársaság Család-, Idős-, Nőügyi és Ifjúsági Minisztériuma és a német nemzeti iroda, a JUGEND für Europa szervezte. Magyarországot a Miniszterelnökség, az Erzsébet Ifjúsági Alap, a Főnix Dance Sport Gyermek és Ifjúsági Központ Egyesület, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, a Magyar Katolikus Püspöki Kar Ifjúsági Bizottsága, a Nemzeti Ifjúsági Tanács, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Talentum Alapítvány és a Tempus Közalapítvány munkatársai képviselték.

Konferenciáról videók is készültek, amelyek bemutatják az eseményen történteket, illetve a rendezvény honlapján elérhető a program, különböző háttéranyagok és maga a Zárónyilatkozat is.

(Forrás)

Utolsó módosítás: 2021.01.27.