Kertépítő sikerek a Szakmák Európabajnokságán!

2021.10.06.

Hír | Szakképzés

A Euroskills Graz 2021 versenyén első helyezést értek el a Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai.

A nagy múltú Erasmus+ életúttal rendelkező Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium két diákja, Bokor Péter és Hutter Péter, a kertépítő szakmában első helyezést értek el a EuroSkills Graz 2021 versenyén. A diákok nemcsak aranyérmet nyertek, hanem a Nemzet Legjobbja elismerést is megkapták.

A WorldSkills Hungary program részeként Magyarország fiatal szakemberei két nemzetközi versenysorozatban, a WorldSkills és EuroSkills versenyeken mérettetik meg magukat.

A kétévente megrendezésre kerülő versenyek igen rangosnak számítanak a szakképzés területén. A hazai válogató versenyen, kertépítő versenyszámban, a Kisalföldi ASzC diákjai győzedelmeskedtek, akik így részt vehettek a EuroSkills 2021-es versenyén.

A EuroSkills verseny 2021 szeptemberében, az ausztriai Unterpremstätten-ben került megrendezésre. A versenyen Magyarország 21 szakmában képviselte magát, a hazai fiatalok összesen 4 aranyérmet, 2 ezüstérmet, 2 bronzérmet és 6 kiválósági díjat szereztek.  

A Kisalföldi ASzC diákjai több hónapig készültek a megmérettetésre. A fiatalok a felkészülést Gódorné Hazenauer Zita szakértő vezetésével a Közép-magyarországi ASzC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium, SKILLS Hungary Tehetséggondozó Kertépítő Bázisán teljesítették, több, szakmában elismert kertépítő szakember közreműködésével.

A csapat bemutatkozó videója megtekinthető ide kattintva.

Fotó a győztes csapatról 

 

 

Utolsó módosítás: 2021.10.08.