Elérhető a japán kormány Young Leaders' programja

2021.10.26.

Pályázat | Felsőoktatás

Idén is kiírásra került a japán kormány 2022. évi Young Leaders' Programra szóló ösztöndíja

A Young Leaders' Program (YLP) Magyarországon az állami köztisztviselői képzés 2001, az önkormányzati köztisztviselői képzés pedig 2003 óta működik. A program olyan fiatal köztisztviselőknek szól, akik a jövőben vezetői pozíciók várományosai. Célja a Japán iránti megértés elmélyítése, a különböző országok vezető egyéniségeinek humán és szellemi hálózatának kiépítése, Japánt is beleértve a világ országai közötti baráti kapcsolat kialakítása, valamint a politikai tervezőképesség fejlesztése. Magyarországról két kurzusra: állami (School of Government), illetve önkormányzati köztisztviselői (School of Local Governance) kurzusra lehet pályázni. Mindkettő angol nyelvű, egyéves program.

A jelentkezéseket a Magyarországi Japán Nagykövetségre szíveskedjenek eljuttatni  postai (1125 Budapest Zalai út 7.) és elektronikus úton (osztondij@bp.mofa.go.jp) is 2021. november 12. (péntek) délután 5 óráig.

A pályázati kiírás és a jelentkezéshez szükséges dokumentumok elérhetőek a Japán Nagykövetség honlapján.

További kérdéseivel, kérem, forduljon a Japán Nagykövetséghez a 06-1/398-3100-as telefonszámon vagy a osztondij@bp.mofa.go.jp e-mail címen.

A pályázatokhoz sok sikert kívánunk!

Utolsó módosítás: 2021.10.27.