Beszámoló - Módszertani megújulással a pedagógiai hatékonyság és eredményesség növeléséért

2021.12.07.

Pályázóink hírei | Köznevelés

Lezárult a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda Babits Mihály Gimnázium Erasmus+ mobilitási projektje.

A PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda Babits Mihály Gimnázium "Módszertani megújulással a pedagógiai hatékonyság és eredményesség növeléséért" című pályázatával 2019-ben az országosan mindössze 99 támogatott Erasmus+ projekt közé került, mellyel több, mint 32 ezer euró támogatást nyertünk szakmai fejlesztési céljaink elérése érdekében nemzetközi programokra: tanártovábbképzésekre és szakmai látogatásokra.

A mobilitások Európa-szerte valósultak meg 2019. június 15. és 2021. szeptember 14. között. Ez időszak alatt a PTE Babits Mihály Gimnáziumának 13 dolgozója, köztük intézményvezetők, mester- és vezetőtanárok, szaktanárok, munkaközösség-vezetők, osztályfőnökök, valamint iskolánk pszichológusa Németországba, Olaszországba, az Egyesült Királyságba, Horvátországba, Írországba, Izlandra, Dániában, Portugáliában, Szlovéniába és Finnországba utazott, hogy új módszertani és gyakorlati ismereteket és tapasztalatokat szerezzen.

A nemzetközi kitekintés új utat nyitott iskolánk fejlesztéséhez: a mobilitások hozzájárultak iskolánk hosszú távú céljainak megvalósításához, a tantestület módszertani megújulásához, diákjaink jobb eredményeihez, intézményünk nemzetközi kapcsolatainak bővüléséhez.

A résztvevők részletes beszámolói elérhetőek az intézmény honlapján

Utolsó módosítás: 2021.12.07.