Mit gondolnak az Erasmusról az egyetemista influenszerek?

2021.12.21.

Hír | Felsőoktatás

2021-ben két, a magyar fiatalok körében kedvelt véleményvezérrel dolgoztunk együtt annak érdekében, hogy az Erasmus+ ösztöndíjprogram még több egyetemista számára ismertté váljon.

Király Karolina, aki a közösségi média oldalain Linaként közismert, TikTok csatornáján fejtette ki, hogy mi az az 5 dolog, amit az Erasmusnak köszönhet: 

@kiralylina

Az Erasmus+ a járványhelyzetben sem állt le, érdeklődjetek a koordinátoroknál☺️???? #hirdetés #fyp #foryou #erasmus #erasmusplus_hu

♬ Emotional (Instrumental) - BLVKSHP

„Sokkal magabiztosabb és önállóbb lettem, kint a legelején csak magamra számíthattam, és bár hamar lettek barátaim, muszáj volt magamat is megszeretnem, magammal is jól ellennem ahhoz, hogy kint is boldog legyek.” Lina az Erasmus+ féléve alatt spanyol nyelvtudását is fejlesztette, most szakfordítónak készül. Rengeteg barátot szerzett a kinti időszak alatt, akikkel csodálatos helyekre eljutott. És végül, de nem utolsó sorban, szerelmét is az Erasmus+ félvének köszönheti.

A videó alatti hozzászólásokból kiderül, hogy mások is fontolgatják vagy már pályáztak is a programra.

Tudj meg többet az Erasmus+ ösztöndíjprogramról! 

Buzás Andris fiatal egyetemista, aki még ösztöndíjas időszaka előtt áll. Tanulós, karácsonyra készülődő vlogjában szó esett arról is, szerinte miért lehet érdemes külföldön tanulni Erasmus+ ösztöndíjasként. Segítőjével, Ilona cicával vették át, hogy a magabiztosabb angol nyelvtudás fejlesztése, az új emberek megismerése, a tapasztalat- és élményszerzés miatt vágna bele a külföldi Erasmus+ kalandba.

„Az Erasmus+ program tökéletes arra, hogy beleláss, milyen egy adott országban élni … egy fél évre vagy akár egy évre is el tudom képzelni, hogy kimenjek és megismerjek egy akármilyen országot, és ezért kapok pénzt is!”

Andris Instagram posztjában kortársai dilemmáira ajánlja a külföldi tapasztalatszerzést. A saját célok keresésére, önállóság megtapasztalására megoldásként egy Erasmus+ külföldi időszak válaszokat adhat. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Buzás Andris (@buzasandras) által megosztott bejegyzés

 

Utolsó módosítás: 2022.01.20.