National VET Team 2023 - Fókuszban a szakképzés fejlesztése

2023.01.25.

National VET Team | Szakképzés

A National VET Team 2023-ban is számos szolgáltatással kívánja támogatni a szakképzésben érintett intézményeket és az ott dolgozó szakembereket.

A National VET Team / Nemzeti Szakképzési Szakértői Munkacsoport és  szakértői hálózat 2023-ban 4 nagy tematikus területre fókuszál: projektmenedzsment, projektoktatás, digitalizáció és nemzetköziesítés. Ezekhez a témákhoz kapcsolódóan ebben az évben is számos rendezvény, workshop várja majd érdeklődőit, hogy támogassa a szakképzésben érintett intézményeket és az ott dolgozó vezetőket, oktatókat, mentorokat, szakembereket – különösen azokat, akik Erasmus+ projektekben vesznek részt vagy terveznek részt venni. A programok során – az elméleti ismeretek befogadása mellett – együtt gondolkodásra, csoportos feladat-megoldásra is lehetőség adódik majd. 

2022-ben jelent meg a „Gyakorlat teszi a mestert: a projektoktatás kézikönyve” című kiadvány, amely online is letölthető, valamint korlátozott példányszámban nyomtatott formában is elérhető. Érdemes követni az NVET híreket: hamarosan új kiadványokat böngészhetnek a kedves olvasók. Bízunk benne, hogy ezek is hasznos segítséget nyújtanak a jelenlegi és a leendő Erasmus+ pályázóknak a projektjük megtervezéséhez és megvalósításához.

2023-ban folytatódik a hálózat szakértői által írott rövidebb szakmai tanulmányok, cikkek és hírek megjelentetése, melyekben a legfrissebb hazai és európai uniós szakképzési trendekről, változásokról, elvárásokról kaphatnak átfogó képet. 

Mindezek mellett újdonságok is várják a szakképzés területén tevékenykedő szakembereket, melyekről első kézben tájékozódhatnak hírlevelünkből és a weboldalról. Az új tevékenységek fő célja az, hogy minél inkább támogatni tudják a szakképzésben dolgozó oktatókat és a duális képzésben dolgozó mentorokat, különösen az Erasmus+ projektek szakképzési pályázóit, megismerve a National VET Team tevékenységét.

2023-ban is várjuk az érdeklődőket rendezvényeinken!

Ne maradjon le a National VET Team híreiről! Kövesse Erasmus+ tanárok Facebook oldalunkat és weboldalunkat!

 

 

Utolsó módosítás: 2023.01.26.