Erasmus+ Generation Online Meeting Point

2017.09.28.

Erasmus 30 | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Ifjúság

Az Erasmus+ Generation Online Meeting Point célja, hogy egy olyan virtuális közösségi teret teremtsen, amelyben az Erasmus generáció hangot adhat a véleményének és javaslatot tehet az Erasmus+ jövőjének alakítására.

Európa-szerte magas rangú politikusok lépnek fel azért, hogy a jelenleginél nagyobb forrást kérjenek az Erasmus+ program számára, a költségvetés növelése tényleg elengedhetetlen az Erasmus+ program erősítéséhez és hatásainak növeléséhez, de az Európai Bizottság az „Erasmus+ generációval” közösen szeretné kialakítani az Erasmus+ jövőjét.

Az Erasmus+ Generation Online Meeting Point-ot az Európai Bizottság azzal a céllal hozta létre, hogy egy olyan virtuális közösségi teret teremtsen, amelyben a Programban érintett, abban valamilyen formában részt vevő Erasmus generáció hangot adhat a véleményének, kapcsolatba léphet egymással és javaslatot tehet az Erasmus+ jövőjének alakítására. 

Az online platform nemcsak volt és jelenlegi Erasmus hallgatóknak, hanem minden, az Erasmus+ programban érintett szervezet és intézmény munkatársának, szakemberének készült. Mindazok, akik ötleteikkel, észrevételeikkel szeretnének hozzájárulni a program jövőjéről szóló gondolkodáshoz, csatlakozhatnak a számukra izgalmas, érdekes fókusztémákban zajló vitához, párbeszédhez.    

Az alábbi fókusztémák mentén zajlik a diskurzus a program fejlesztéséről:

  • társadalmi kihívások,
  • készségek megfelelősége,
  • állampolgári részvétel,
  • bevonás,
  • egyszerűsítés,
  • globális dimenzió.

Magyarországról az Erasmus+ program egyik arca, Holicza Péter vezeti a beszélgetést az egyszerűsítés (simplification) témakörben. A konzultációk alapján az Erasmus+ Generation vitavezetői egy nyilatkozatban foglalják majd össze és novemberben az Európai Unió döntéshozói elé tárják a javaslatokat.

A platform itt elérhető és egy egyszerű regisztráció után közvetlenül használható.

A program egyszerűsítéséről, hozzáférhetőségének növeléséről szóló Simplification témakörben folyó közös gondolkodáshoz pedig itt lehet csatlakozni.

Utolsó módosítás: 2018.08.07.