Megjelent a 2017-es Oktatási és Képzési Figyelő!

2017.11.07.

Hír | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés

November 9-én bemutatásra került az Európai Uniós oktatási és képzési döntéshozók számára készült kiadvány.

Az Oktatási és Képzési Figyelő alapvető kiadvány az Európai Uniós oktatási és képzési döntéshozók számára. A kiadvány az Európai Bizottság Oktatási-, Ifjúsági-, Sport- és Kulturális Főigazgatóságának közös terméke. A Figyelő táplálja az oktatásra és képzésre vonatkozó kiemelt témákról folytatott vitát, és tájékoztatja a nemzeti oktatási reform vitáit. Számos bizonyítékot és mélyreható elemzést tesz össze egy tömör és hozzáférhető csomagban.

A 2017-es kiadvány november 9-én került bemutatásra Brüsszelben.

A kiadvány az oktatási és képzési tendenciák EU-szerte történő elemzéséből és 28, az összes EU tagállam országjelentéséből áll az oktatási és képzési rendszerek állapotát analizálva.

Az interaktív térképek segítségével megtekintheti az elemzett adatokat, és az országok előrehaladását a 2020-as Oktatási és Képzési célkitűzések elérése érdekében.

Szeretne többet megtudni?

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete december 7-én, 9:30 – 12:30-ig műhelybeszélgetést szervez a 2017. évi Oktatási és Képzési Figyelőről az Európa Pontban (1024 Budapest, Lövőház utca 35.).

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezését 2017. december 4-ig várják a szervezők a COMM-REP-BUD-EVENTS@ec.europa.eu címen.

Utolsó módosítás: 2017.11.27.