Indul a DiscoverEU – idén nyáron ingyen utazhatnak a 18 éves fiatalok Európában

2018.05.04.

Hír | Ifjúság

Az Európai Bizottság javaslatára idén nyáron indul a „DiscoverEU” – „Fedezd fel Európát!” kezdeményezés, melynek keretében összesen 15.000 szerencsés 18 éves fiatal vághat neki Európának - vonattal.

Az online jelentkezés 2018. június 12-26. között zajlik, és több részből fog állni. A fiataloknak egy rövid Európai Unióval kapcsolatos kérdéssorra kell majd választ adniuk. A holtversenyek feloldására beillesztenek olyan kérdéseket is, amelyekre a válasz egy becslésen alapuló szám lesz.

Egyéni vagy csoportos utazásokról is lehet szó, öt fő lehet a legnagyobb létszám. Az utazás időtartama 1 naptól akár 30 napig is terjedhet, és útjuk során akár 4 országot is érinthetnek a fiatalok. Mivel idén a kulturális örökség európai évét ünnepeljük, előnyt élveznek azok az úticélok, amelyek a kulturális örökség európai évéhez kapcsolódnak. Fontos azonban, hogy a kezdeményezés csak az utazási költségeit fedezi: a szállás, étkezés, illetve a biztosítás felmerülő költségeit az utazóknak kell állniuk.

A részvétel feltételeiről, illetve a jelentkezés menetéről az Európai Ifjúsági Portálon, illetve a kezdeményezés hivatalos oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Utolsó módosítás: 2018.05.25.