Alma a fán - Az együttműködő tanulás támogatása IKT-eszközökkel

AKKREDITÁLT, 50 órás (3 képzési nap + online képzés) pedagógus-továbbképzés tanároknak, tantestületeknek, tanári kollektíváknak minden iskolatípusban, az ország bármely részén.
  • Szeretne egy kiváló csapatban hosszabb távon fejlődni a digitális pedagógia útvesztőiben?
  • Megismerkedne hasonló kollégákkal, akikkel közösséget alkotva közösen tanulhat?
  • Szívesen dolgozna együtt közösen másokkal digitális pedagógiai projekteken?
  • Szeretné tudni, hogyan kerülhet közelebb a digitális világ a pedagógiai gyakorlatához?

 

A továbbképzés célja egy tanulóközösség létrehozásának támogatása, amelynek tagjai különböző offline és online támogatással bővíthetik ismereteiket és fejleszthetik készségeiket módszertani kelléktáruk bővítéséhez, illetve az IKT eszközök és digitális pedagógiai módszerek pedagógiai folyamatba ágyazott, kreatív és innovatív használatához. A továbbképzés célja, hogy a résztvevő pedagógusok az együttműködés során szakmai közösségekben tanuljanak, közösen módszertani ötleteket adaptáljanak és fejlesszenek.

A pedagógusok közötti együttműködési kultúra, ennek módszerei és lehetőségei erősítésre szorulnak. A továbbképzés abból a szempontból kuriózum, hogy ez egy kifejezetten a tanári kollaborációra épülő, tanulóközösségeket építő képzés, amelyet tartalmilag sző át a digitális pedagógiával támogatott tanulás és tanítás módszertana.

A képzést kifejezetten ajánljuk:

  • tanári közösségek építésének támogatására;
  • teljes tantestületek továbbképzésére;
  • tanári csoportok, munkaközösségek fejlesztésére;
  • általános- és középfokú oktatási intézmények pedagógusainak;
  • szakképzési centrumoknak, a centrumok különböző intézményeiben dolgozó pedagógusoknak;
  • pedagógusoknak, akik szívesen találnának új közösségeket az offline és online térben is.

Miért különleges a képzés?
A továbbképzés során alkalmazott közösségi tanulási formák segítségével lehetőség nyílik a tanári szemléletformálásra, a 21. századi készségek fejlesztési eszköztárának megismerésére, a digitális kompetencia fejlesztésére, az együttműködés és a tudásmegosztás kultúrájának erősítésére.

A folyamatba ágyazott továbbképzésen nincsen hagyományos értelemben vett záróvizsga, miután a kurzus trénerei és mentorai folyamatosan támogatják és értékelik a résztvevőket a tanulási előrehaladásukban.

A kurzus során rengeteg fejlesztő értékelési eszközt, stratégiát és módszert ismerhet meg, vihet magával a saját pedagógiai gyakorlatába.

A kurzus során – a képzési napok alatt és közben – folyamatos offline és online facilitálást biztosítunk egy zárt online keretrendszer segítségével.

A tanulási keretrendszerbe feltöltött anyagok korlátlanul elérhetőek a résztvevők számára a kurzust követően is.

Szeretne többet tudni a képzésről?

Lapozzon bele a Pályázati Pavilon különböző számaiba!

Tekintse meg a képzés korábbi résztvevőivel készített kisfilmjeinket

Praktikus információk:

Az 50 órás képzés 3 képzési napból és a képzési napok közötti online tevékenységekből áll.

A képzés munkanyelve magyar.

Tanúsítvány:

A képzések sikeres elvégzését követően a Tempus Közalapítvány magyar-angol nyelvű tanúsítványt állít ki a résztvevők számára. A tanúsítvány kiállításának feltétele a képzési alkalmakon való minimum 80%-os részvétel, valamint a tanfolyamhoz kapcsolódó portfólió (projekt) anyagának megfelelő szintű elkészítése.

A képzés helyszíne: a Tempus Közalapítvány székhelye, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.

Csoportos megrendelés esetén a képzés az ország területén bárhol, tetszőleges időpontban indítható.

A képzés díja – amely egyedi megállapodás során születik – magában foglalja az oktatás, a szervezés, a tananyag valamint a képzési tanúsítvány kiállításának költségeit.
A képzésen való részvételhez szükséges a jelentkezési lap kitöltése.

A képzés fejlesztőiről: a pedagógus-továbbképzés kifejlesztésében és megtartásában olyan oktatók és szakmai partnerek vesznek részt, akik többéves tapasztalattal rendelkeznek a digitális pedagógia és a tanári együttműködések támogatása terén.

A képzés a Pedagógus-továbbképzés Akkreditációs Rendszerben 27282/25/2016 engedélyszámon jegyzett akkreditált pedagógus-továbbképzés, tehát a 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet vonatkozó paragrafusai értelmében a hétévenkénti továbbképzési ciklusban a 120 tanórából 40 tanóraként elszámolható!

Korábbi résztvevőink mondták:

„Ha mást nem is kaptam volna ettől a képzéstől, minthogy igent merek mondani olyan dolgokra, amikhez lenne kedvem, csak bátorságom nem volt eddig, akkor már boldog vagyok.”

„Azt gondolom, hogy nagyon sok kézzel fogható, meg a mindennapokban is használható ötletet kaptunk. S az a legfontosabb, hogy amit itt hallottunk, kipróbáltunk, azt már akár a következő órán ki tudtam élesben a gyerekekkel próbálni.”

„Nagyon jól éreztem magam, és ami a legfontosabb, hogy rettenetesen sok új dolgot tanultam mind kapcsolatrendszerben, mind pedig tudásban.”

„Családias légkör, nagyon jó hangulat. Rettenetesen sok tapasztalt kolléga került ebbe a képzésbe, ami nekem azért fontos, mert csupa olyan dolgot mutattak, aminek én vagy a szűk köröm nem biztos, hogy utánanéztünk volna.”

„Ötleteket kapok, motivációt, együttműködésre lehetőséget, kapcsolatot tudok tartani másokkal, és főleg reflektálni tudnak az én tevékenységemre a kollégák, ami során kiderülhet, hogy hol lehet még javítani, fejleszteni. IKT területén új alkalmazások.”

„Volt több olyan feladatunk, amit együtt kellett elvégeznünk, és úgy hogy nem itt voltunk, hanem mindannyian otthon, más-más városban. S ez nekem egy nagyon jó élményt volt, mert korábban nem tapasztaltam ilyet, hogy hogy tudnánk együttdolgozni négyen-öten, vagy akár többen is ugyanazon a feladaton. Szóval ez nekem is nagy meglepetés volt, és tényleg van benne fantázia.”

              Kérdése van? Kíváncsi a részletekre?

Kérdéseivel forduljon bátran munkatársunkhoz az alábbi elérhetőségeken:

kepzes{kukac}tpf.hu

06-1-237-1300

VÁRJUK JELENTKEZÉSÉT!

 

Utolsó módosítás: 2020.03.26.