A partnerségek célja, hogy olyan új, innovatív módszereket keressenek, teszteljenek, fejlesszenek és értékeljenek, amelyek később lehetőséget biztosítanak a széles körű alkalmazásra és az oktatás- és ifjúságpolitika fejlesztésére. Centralizált pályázattípus.

Előremutató együttműködési projektek

1. A pályázattípus célja

Az előremutató együttműködési projektek a kulcsfontosságú, érintett intézmények együttműködésében valósulnak meg. A projektekben központi szerepet kell kapnia az oktatási és ifjúságpolitikai ágazatokban való gyakorlati és szakpolitikai innovációnak. A tevékenységek konkrét célja, hogy a projektek keretén belül a partnerek beható ismeretekre tegyenek szert a különböző célcsoportokról, a tanulás, tanítás, képzés vagy ifjúsági munka során felmerülő helyzetekről és a szakpolitika fejlesztését elősegítő hatékony módszerekről és eszközökről, valamint az, hogy az oktatásban, képzésben és ifjúsági munkában érintett politikai döntéshozók számára minden szinten hasznosítható következtetéseket fogalmazzanak meg.

2. Pályázásra jogosultak köre

3. Támogatható tevékenységek

Az előremutató együttműködési projektek keretében jelentős eredményeket kell elérni a következő tevékenységek terén:

4. A programban részt vevő országok köre

Sikeres partnerséghez minimum 3 szervezet szükséges 3 jogosult országból.

5. A támogatás mértéke

2015-ben összesen 17 000 000 EUR állt rendelkezésre társfinanszírozásra az alábbi megoszlás szerint

6. A pályázás menete

Az előremutató együttműködési projektek pályázattípus centralizált, a pályázatot az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökséghez (EACEA) kell benyújtani.

További információ: https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus_en

Jelenleg nincs elérhető pályázati kiírás ebben a pályázattípusban.

Utolsó módosítás: .