Az európai szakpolitikai javaslatok kipróbálása pályázattípus célja, hogy olyan nemzetközi együttműködéseket támogasson, amelyeknek keretében magas szintű hatóságok irányításával innovatív szakpolitikai kezdeményezéseket valósítsanak meg.

Európai szakpolitikai javaslatok kipróbálása

E pályázattípus általános célkitűzése, hogy az innovatív szakpolitikai intézkedések rendszerhatásaival kapcsolatos bizonyítékok összegyűjtésével és értékelésével elősegítse az oktatási és képzési rendszerek, valamint az ifjúsági szakpolitika hatékonyságának és eredményességének javítását. E felhívás a támogatásra jogosult országok magas szintű hatóságainak bevonása mellett helyszíni vizsgálatokon (kísérlet) alapuló, megbízható és széles körben elismert értékelési módszerek alkalmazását is szükségessé teszi.

1. A pályázattípus célkitűzései

2. Támogatható tevékenységek

2.1. Támogatásra jogosultak köre

2.2. Támogatható időszak

3. Prioritások

3.1. Oktatás és képzés

3.2. Ifjúságpolitika

4. A pályázás menete

Az Európai Szakpolitikai Javaslatok Kipróbálása pályázattípus centralizált, a pályázatot az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökséghez (EACEA) kell benyújtani.

A pályázatok benyújtásának határidői:

További részletekről a pályázóknak szóló részletes útmutatóban tájékozódhat, mely az alábbi honlapon érhető el: https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/funding/key-action-3-initiatives-for-policy-innovation-european-policy-experimentation-eacea-342015_en

Utolsó módosítás: 2018.07.18.