Mentor Csütörtök – Az önkéntes(ek) kiválasztása

Sokszor nehézséget okoz a projekthez illő önkéntes megtalálása, elérése és kiválasztása. Előfordul, hogy mindent megtesz egy szervezet, az önkéntes tevékenység azonban mégis korai projektelhagyással végződik, esetleg elégedetlenségbe és konfliktusokba torkollik. Milyen tényezőket érdemes megfontolni a kiválasztásnál? Milyen felületekhez és eszközökhöz lehet nyúlni? Milyen szerepe lehet ebben a mentornak?

Időpont: 2023.06.22. 9:00-11:00
Helyszín: Online

A Tempus Közalapítvány lehetőséget szeretne biztosítani az Európai Szolidaritási Testület önkéntes projektjeiben aktív mentoroknak és koordinátoroknak, hogy rendszeresen találkozzanak, és a mentori tevékenységüket érintő aktuális témáik és kérdéseik mentén kapcsolódjanak.

Az elmúlt években felmerült igényre reagálva szeretnénk havi rendszerességű lehetőséget biztosítani ahhoz, hogy az önkénteseket támogató mentorok és koordinátorok rendszeresen tudjanak találkozni, és kérdéseik, elakadásaik és sikereik mentén tapasztalatot cserélni.

2023. június 22. – Az önkéntes(ek) kiválasztása

Ezen az alkalmon Keresztesi Andrea a Hang-Kép Egyesület koordinátora tart beszámolót szervezete tapasztalatairól, jó gyakorlatairól az önkéntesek kiválasztásának folyamatához kapcsolódóan. A gondolatébresztő után közös beszélgetés következik. Témává szeretnénk tenni azokat a nehézségeket, amelyekkel a szervezetek az önkéntesek kiválasztásakor találkoznak, és mellé helyezni a jó gyakorlataitokat, megoldásaitokat.

Ezt követően konkrét és aktuális esetekkel fogunk foglalkozni, amelyeket nektek van lehetőségetek behozni az önkéntesekkel végzett munkátokból.

Az alkalmakon ugyancsak lesz lehetőség a facilitátorokkal vagy a nemzeti iroda munkatársaival egyéni konzultációt kérni. Az erre való igényt a regisztrációs űrlapon tudjátok jelezni.

Facilitátorok: Kármán Erika, Vásárhelyi Kriszta

A részvétel ingyenes és nyitott minden aktív mentor és koordinátor számára. Minden alkalom után az összefoglalót eléritek ezeken a felületeken:

⮚ A Mentorok – Európai Szolidaritási Testület Facebook csoportban 

⮚ Mentor klub

A további alkalmak időpontjairól és témáiról itt tudsz tájékozódni.

További kérdés esetén Kiss Andreát keresd: andrea.kiss@tpf.hu

Jelentkezési határidő: 2023. június 16.

Utolsó módosítás: 2023.06.05.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány