Sokszínűség és játékos tanulás - multikulturalizmus a nemformális terekben

Ifjúsági szakemberként, trénerként kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalokkal foglalkozol? Érdekel, hogy a multikulturális szemléletet hogyan tudod összeilleszteni a nemformális tanulási módszerekkel? Csatlakozz egynapos workshopunkhoz!

Időpont: 2023.11.28. 10:00-16:00
Helyszín: 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. 6. emelet Brüsszel terem

Az egynapos műhelymunka célja, hogy megismertesse a multikulturális szemlélet alapjait olyan ifjúsági szakemberekkel, akik nemformális keretek között dolgoznak valamilyen hátrányos helyzetű csoporttal, kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalokkal.

A Sokszínűség és játékos tanulás műhelymunka során a multikulturális oktatás és a nemformális tanulás közötti kapcsolódási pontokat fogjuk feltárni a résztvevőkkel közösen, interaktív formában. A multikulturális oktatás középpontjában az oktatási rendszerben megjelenő sokszínűség, és az ezzel összefüggő pedagógia áll. Beszélünk majd a témához kapcsolódó legfontosabb alapfogalmakról és a multikulturalizmus szintjeiről, valamint azzal is foglalkozunk majd, hogy miként kapcsolódhatnak ezek az alapelvek a résztvevők által képviselt közösségekhez.

Kérdéseink, amelyekre válaszokat keresünk a műhely során:

  • Hogyan lehet eljutni a kirekesztéstől a társadalmi befogadásig?
  • Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor inkluzív folyamatokat szeretnénk tervezni?
  • Hogyan lehet közérthető módon szakmai témákról beszélgetni különböző háttérrel rendelkező célcsoportokkal?
  • Hogyan lehet előítéleteket csökkenteni?
  • Hogyan tudjuk a nemformális gyakorlatunkat fejleszteni?

Közös gondolkodásra hívunk minden érdeklődőt, aki szeretne közelebbről megismerkedni a multikulturális oktatás elméletével és jógyakorlataival, és szeretne még befogadóbb tanulási folyamatokat tervezni.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A programon 25 fő részvételére van lehetőség. Túljelentkezés esetén a Tempus Közalapítvány a felhívásnak való megfelelés, illetve a jelentkezési sorrend alapján választja ki a résztvevőket.

Jelentkezési határidő: 2023. november 19. (vasárnap) éjfél.
A jelentkezés eredményéről november 22-ig minden jelentkezőnek értesítést küldünk.

További információ
Pável Luca és Tóthné Németh Adriána (tca_ifjusag@tpf.hu)

Utolsó módosítás: 2023.10.25.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról! Csatlakozz Erasmus+ ifjúság és ESC pályázók Facebook csoportunkhoz, ahol azonnal hallhatsz az ifjúsági szektor aktualitásairól!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány