Nemzetközi együttműködések tervezése európai célok mentén – Erasmus+ stratégiai partnerségi pályázatok, előkészítő rendezvény

Stratégiai partnerségek – Tematikus bevezető rendezvény iskolák, óvodák, köznevelési intézmények képviselői számára

Időpont: 2015.11.12.

Adott már be pályázatot az Erasmus+ programban, vagy új pályázóként kapcsolódna be? Nemzetközi együttműködést indítana vagy egy már alakulóhoz csatlakozna?

Műhelymunkára hívjuk azokat, akik számára még ismeretlen a pályázattípus, valamint azokat is, akik eddig sikertelenül pályáztak és további szakmai útmutatásra van szükségük.

Időpont:

2015. november 12. csütörtök

Helyszín:

Budapest 
Tempus Közalapítvány, 1077 Kéthly Anna tér 1.

 

A Nemzetközi együttműködések tervezése európai célok mentén – Erasmus+ stratégiai partnerségi pályázatok, előkészítő rendezvény célja, hogy a pályázók képet kapjanak arról, hogy az Erasmus+ stratégiai partnerségek programja milyen együttműködéseket támogat. Azért, hogy a pályázatok illeszkedjenek a program elvárásaihoz és a felhívásban megfogalmazott Európai Uniós célokhoz és stratégiákhoz, a workshop során értelmezzük a hazai és a nemzetközi oktatáspolitikai célokat, közös gondolkodást kezdeményezünk az intézményi stratégia alkotásról és ezek összehangolásáról a pályázati szempontokkal, valamint a program prioritásaival. A rendezvényen a pályázatok értékelését végző szakértői véleményt és egy sikeres projektpéldát is megmutatunk.

A műhelymunkára intézménye nemzetközi kapcsolataiért, a szakmai tevékenység tervezéséért, az intézményi stratégia megalkotásáért és a projektmenedzsmentért felelős munkatársait is szívesen látjuk.

Kérjük, hogy a rendezvényt megelőzően olvassa el a honlapunkon található általános információkat a pályázattípusról, mivel a workshop során erre a tudásra is építünk.

Az orientációs rendezvénynek nem célja a pályázati űrlap bemutatása és annak kitöltésével kapcsolatos információk átadása. 2016 januárjában pályázatíró szeminárium keretén belül foglalkozunk ezzel a témával. A pontos időpontokat később hirdetjük meg, kérjük, kövesse figyelemmel honlapunkat.

Program

10:00 – 10:10 Megnyitó

10:10 – 10:45 Az Európai Bizottság célja az E+ Programmal (Lampért-Kármán Tímea)

10:45 – 11:15 Intézményi stratégia és nemzetköziesítés (Jenei János)

11:15 – 11:25 Projektpélda: Király Krisztina, Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola

11:25 – 12:00 Miben más az E+ a Comeniushoz képest? (Szabó Csilla)

12.00 – 12.10 Kérdések

12:10 – 13:00 Szünet 

13:00 – 13:30 Prioritások megjelenése az E+ban – A prioritások rendszere, köznevelési fókusszal (Hlavatý Ildikó)

13:30 – 13:50 Projektpélda: Király Krisztina, Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola

13:50 – 14:35 Projektek tervezése E+ logikával (Szabó Csilla)

14:35 – 15:00 Mit tanultunk? + egyéb kérdések, beszélgetés az elhangzottakról

15:00 – 15:30 Zárás, további rendezvényeink pályázatírás témában

A rendezvényeken való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges legkésőbb a rendezvény előtti két munkanappal.

A rendezvényen maximum 60 főt tudunk fogadni, intézményenként maximum 2 főt. Túljelentkezés esetén fenntartjuk a jogot, hogy nem a jelentkezések sorrendjében fogadjuk el a regisztrációt.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényen ellátást nem biztosítunk.

 

A stratégiai partnerségek pályázattípus célja az egymástól tanulás, a jó gyakorlatok cseréje, a nemzetközi együttműködések megalapozása és kibővítése, az innovációk fejlesztésének, átvételének vagy alkalmazásának támogatása intézményi, helyi, regionális, nemzeti vagy európai szinten.

A pályázatok várható beadási határideje: előreláthatólag 2016. március 31. (A 2016-os pályázati útmutató tartalmazza majd a végleges dátumot.)
További információ a pályázatokról: www.erasmusplusz.hu

 

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.

 

Utolsó módosítás: 2015.11.18.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Jelentkezését köszönettel megkaptuk, annak elfogadásáról legkésőbb a rendezvényt megelőző héten emailben értesítjük.