Európa a polgárokért információs nap: európai emlékezet, civil társadalmi projektek

A Tempus Közalapítvány információs napot szervez az Európa a polgárokért program európai emlékezet és civil társadalmi projektek pályázati kategóriáiról.

Időpont: 2018.01.17. 10.00-13.00
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 6. emelet)

Melyek a program legújabb célkitűzései és prioritásai? Mire kell figyelni a pályázat előkészítése során? Hogyan lehet elkerülni a leggyakoribb hibákat?

Ezekre a kérdésekre is keressük a választ a pályázati információs napon. Emellett szó lesz a program felépítéséről, újdonságairól, általános és kiemelt célkitűzéseiről, különös figyelmet fordítva a 2018-ra vonatkozó megújult prioritásokra. A főként gyakorlati információkra fókuszáló információs alkalmak során emellett a korábban megvalósított jó példák bemutatására és a pénzügyi tudnivalók ismertetésére is sor kerül.

A rendezvényre szeretettel várjuk települések, városok, helyi és regionális állami hatóságok, testvérvárosi bizottságok, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezetek, civil társadalmi szervezetek, valamint oktatási, kulturális és kutatóintézetek képviselőit. Vagyis mindazokat, akik pályázatot nyújthatnak be az Európa a polgárokért programban.

Tervezett program:

9:30-10:00 Regisztráció
10:00-11:10 Európa a polgárokért - alapvetések (európai emlékezet & civil társadalmi projektek)
11:10-11:25 Európai Szolidaritási Testület az Európa a polgárokért programban
11:25-11:40 Tanácsok és jó példák
11:40-12:00 Szünet
12:00-12:30 Pénzügyi tudnivalók
12:30-13:00 Kérdések, válaszok

Európai emlékezet: a program a modernkori Európa történelmében létrejött önkényuralmi rendszerek (különösen, de nem kizárólag a holokauszthoz vezető nácizmus, a fasizmus, a sztálinizmus és a totalitárius kommunista rezsimek) kialakulásának okait vizsgáló, valamint az említett rezsimek által elkövetett bűnök áldozataira való emlékezést szolgáló projekteket, illetve a közelmúlt európai történelmének más meghatározó pillanatait és mérföldköveit érintő projekteket támogatja.

Civil társadalmi projektek: azon projekteket támogatja a program, melyek során a polgárok olyan témákat dolgoznak fel, melyek közvetlen kapcsolódnak az európai uniós szakpolitikákhoz, lehetőséget teremtve ezáltal a közvetlen részvételre a döntéshozatali folyamatokban. A támogatott tevékenységek magukba foglalják a társadalmi szerepvállalás és szolidaritás előmozdítását, a vélemények összegyűjtését, és az önkéntességet.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Utolsó módosítás: 2018.02.02.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány