Elindult a Világegyetemista blog 4. szériája

Albérletkeresés Brüsszelben, hasznos tanácsok tájfun esetére, ismerkedés a divat fővárosával. Külföldön tanuló egyetemisták élményeiről olvashatunk a Vilagegyetemista.blog.hu oldalon.

Az előző szemeszterben többek között Kolumbiában, Grönlandon és Új-Mexikóban kalandozhattunk Campus Mundi ösztöndíjas fiatalok élménybeszámolóinak segítségével. A 4. széria mottója: Nem kell messze menned ahhoz, hogy világot láss!

Az új bloggerek Olaszországról, Németországról, Belgiumról és Észtországról osztják meg élményeiket, de az egzotikus országok kedvelői sem maradnak beszámoló nélkül, hiszen Dél-Koreából is érkeznek a tudósítások minden héten. Emellett havonta egyszer az Egyesült Királyságból, a University of Worcester-ről is jelentkezik az egyik világegyetemista.

Ahogy Anna (Brüsszel, szakmai gyakorlat) fogalmaz, „egyetemi évei alatt szinte mindenki eljut arra a pontra, amikor már nagyon nyögvenyelősen megy a tanulás, és szeretne kiszabadulni az itthoni élet jól bejáratott, ám unalmas mókuskerekéből.” A Világegyetemista blogot olvasva hétről hétre láthatjuk, mennyi mindent lehet megtanulni és megtapasztalni egy külföldi részképzés vagy szakmai gyakorlat során.

A tippeket, élményeket, tapasztalatokat hiteles forrásból kapjuk, hiszen a világegyetemisták nem visszaemlékeznek, hanem külföldről blogolnak. Dorina (Milánó, részképzés) ezt írja: „Hihetetlen, hogy egyrészről csak egy hónap telt el, és szinte most érkeztem meg a városba, másrészt pedig olyan, mintha már sokkal régebb óta Milánóban élnék.”

A Campus Mundi ösztöndíjasoktól megtudhatjuk, miért jó egy másik országban élni, és mire érdemes odafigyelni az utazás megszervezésekor. Segítenek a külföldi mobilitáson gondolkodók egyik legnagyobb mumusával, a szálláskereséssel kapcsolatban; kirándulási és gasztronómiai tippeket adnak; de olyan gyakorlatias kérdések is szóba kerülnek, mint például az, hogy mit kell tenni, ha Kelet-Ázsiában vagyunk éppen tájfun idején. Megosztják a tapasztalataikat, érdekes és szép fotókkal illusztrálva, hogy minél jobban megismerjük az ösztöndíjas hétköznapokat és az otthontól távol töltött hónapok hangulatát.

Kövesd a világegyetemisták történeteit! Világegyetemista blog Facebook | Instagram

A Campus Mundi – felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program EFOP-3.4.2-VEKOP-15-2015-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 2016 – 2021 között, a Tempus Közalapítvány kezelésében.

Utolsó módosítás: 2019.10.03.