A projektötletet abból a – napjainkban kifejezetten releváns és aktuális – alapproblémából merítették, hogy az Európai Unió tagállamainak jelentős részében kisebb-nagyobb űr keletkezett a munkáltatói igények és a pályakezdők végzettsége, szakképzettsége között.

Járható út – Lehetőségek a pályakezdők munka világába történő beilleszkedésére
Viable Ways for Carreer Starters to Integrate into the World of Work

Békés Megyei Kormányhivatal – Munkaügyi Központ

A Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja koordinátorként vett részt a partnerségi projektben, melyben angol, német és portugál szervezetekkel működött együtt. Közöttük találunk képző, tanácsadó intézményeket és munkaügyi szervezetet, akik valamenynyien érintettek és érdekeltek a foglalkoztatás témakörében és a foglalkoztatottság nemzeti, valamint európai szintű növelésében. A projektötletet abból a – napjainkban kifejezetten releváns és aktuális – alapproblémából merítették, hogy az Európai Unió tagállamainak jelentős részében kisebb-nagyobb űr keletkezett a munkáltatói igények és a pályakezdők végzettsége, szakképzettsége között. Ezek összhangjának helyreállítása és a szakképzett munkaerőhiány felszámolása érdekében cserélték ki egymással a partnerországok jó gyakorlataikat, alkalmazott módszereiket.


A projekt keretében nemzetközi találkozókat szerveztek, a résztvevők tanulmányi látogatásaikkor példaértékű szervezeteket, intézményeket kerestek fel, amelyekben a munkaerőpiac és a szakképzés szereplői közötti hatékony kommunikációra és együttműködésre láthattak kiváló példákat. Vizsgálták és értékelték a megismert működési mechanizmusokat, legjobb gyakorlatokat, valamint ezek adaptálásának lehetőségeit a partnerországokban, illetve azokat az objektív akadályokat, amelyek felmerülhetnek az adaptálás során. A projekt eredményeképpen egy angol és magyar nyelvű útmutató készült, mely többek között a pályatanácsadók és képzők számára nyújt hasznos információkat.

A projekt honlapja: bekes.munka.hu

 

Utolsó módosítás: .