Erasmus

A Szegedi Szakképzési Centrum Hansági Ferenc Szakképző Iskolája Receptbankot hozott létre a mobilitásról hazatért diákjaik különféle országokban megtanult ínycsiklandó receptjeiből.

Projekttermék: Hansági receptbank
Téma: szakképzés, szakmai gyakorlat, vendéglátás, idegenforgalom
hansagiisk.hu/receptbank

A projekt keretében összesen 28 diák utazott különböző országokba rövidebb-hosszabb szakmai gyakorlatra, hogy kipróbálhassák leendő szakmájukat egy másik országban, más környezetben, más alapanyagokkal. Leendő szakácsok, cukrászok, pincérek és idegenforgalom szakos diákok 7 külföldi partnerintézményhez utazhattak ki, Máltára, Romániába, Németországba, Ausztriába, valamint Portugáliába és Spanyolországba.

A résztvevők a Receptbankban számos, finomabbnál finomabb tradicionális receptet osztanak meg, melyeket ők maguk is elkészítettek a szakmai gyakorlatuk során. Ilyenek például a máltai bragioli, a bajor perec vagy a spanyol flan.

Összeállította: Simon Fanni, Somogyi Dorottya
Tempus Közalapítvány, Kommunikációs egység

Utolsó módosítás: 2020.06.03.