Az Államközi ösztöndíjak kétoldalú államközi oktatási megállapodásokban biztosított ösztöndíj pályázatok egyetemi részképzésre, teljes képzésre, tanulmányútra, illetve nyári egyetemekre. A pályázók köre és a pályázás feltételei országonként és ösztöndíj típusonként eltérőek.

Államközi ösztöndíjak

Magyarországnak a világ számos országával van kormányközi vagy tárcaközi oktatási, tudományos és kulturális együttműködési egyezménye. A kétoldalú megállapodásokban rögzített munkatervek többek között rövid és hosszú tanulmányutakon, nyári egyetemeken, valamint rész-és teljes képzéseken való részvételt tesznek lehetővé a pályázók számára.

Pályázhatnak egyetemi, főiskolai hallgatók, PhD hallgatók, oktatók, kutatók, kutatóintézetek munkatársai, valamint a különféle művészeti ágak képviselői.  A pályázók köre és a pályázás feltételei országonként és ösztöndíj típusonként eltérőek.

További információért keresse az államközi ösztöndíjakkal foglalkozó országreferensét a választott célország szerint.

 

Pályázattípusok

Utolsó módosítás: 2023.12.06.

Államközi ösztöndíjak - Oktatói és kutatói tanulmányutak 2024/2025-re

Következő határidő:

Figyelem! Az ennél korábbi időpontokat a mellékletben az egyes országoknál külön közöljük. Államközi ösztöndíjak - Egyetemi, főiskolai oktatók, kutatók, kutatóintézetek munkatársai, valamint a különféle művészeti ágak képviselői nyújthatnak be pályázatot rövid és hosszú időtartamú tanulmányutakon való részvételre kétoldalú államközi oktatási megállapodások keretein belül.

Részletek

Államközi ösztöndíjak - Teljes képzések 2024/2025-re

Következő határidő:

Figyelem! Az ennél korábbi időpontokat a mellékletben az egyes országoknál külön közöljük. Államközi ösztöndíjak - Pályázat kétoldalú államközi oktatási megállapodásokban biztosított teljes graduális vagy teljes doktori képzéseken való részvételre.

Részletek

Nyári egyetemek 2024 nyarára

Következő határidő:

Figyelem! Az ennél korábbi időpontokat a mellékletben az egyes országoknál külön közöljük. Államközi ösztöndíjak - Pályázat kétoldalú államközi oktatási megállapodásokban biztosított nyári egyetemi programokon való részvételre felsőoktatási intézmények hallgatói, oktatói számára.

Részletek