PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK OKTATÓKNAK, KUTATÓKNAK

Nemzetközi együttműködések Európában és Európán kívül

A felsőoktatási intézmények előtt soha nem álltak még olyan széles körű nemzetköziesítési lehetőségek, mint jelenleg, a folyamatosan bővülő forrásoknak köszönhetően pedig a jövőben még többen kapcsolódhatnak be nemzetközi programokba. A Tempus Közalapítványnál számos ösztöndíj érhető el, amelyek az oktatók, kutatók számára is biztosítják a nemzetközi tapasztalatszerzés, a külföldi kitekintés és a szakmai megújulás lehetőségét.

Pályázati lehetőségek az egyes pályázattípusokban

A képre kattintva az ábra nagyobb méretben is megtekinthető.

Az egyetemi oktatók kulcsszerepet játszanak a felsőoktatás minőségének fejlesztésében. A különböző ösztöndíjprogramoknak köszönhetően nemcsak diákjaik, hanem ők maguk is bekapcsolódhatnak a nemzetközi vérkeringésbe. Kiszakadhatnak a hétköznapokból, világot láthatnak, megújíthatják oktatási módszertanukat, új szakmai és baráti kapcsolatokat építhetnek ki.

A felsőoktatásban dolgozó oktatók ugyanakkor példaként állhatnak a hallgatóik előtt, ha rendelkeznek nemzetközi kitekintéssel, bekapcsolódnak külföldi oktatásikutatási programokba, ezáltal modern szemléletű, innovatív kurzusokat hirdetnek meg a hazai egyetemeken.

A külföldön megismert módszereknek, újdonságoknak és technológiáknak köszönhetően friss szemléletet és új ismereteket építhetnek be az óráikba, ami a személyes fejlődésükhöz, a képzési színvonal emelkedéséhez és az intézményük versenyképességéhez is hozzájárulhat.

Töltse le a pályázati lehetőségekről szóló leporellót ide kattintva!

Utolsó módosítás: 2021.06.28.