felsőoktatásegészségmegőrzés

Egészségmegőrző és város felfedező applikációt fejlesztett ki Győr városának önkormányzata és a Széchenyi István Egyetem a PREHealth elnevezésű Erasmus+ projekten belül. A nemzetközi projekt 2016 decemberében vette kezdetét, és idén júliusban zárult le. Az innovációs programban Győr mellett három másik európai város vett részt: Darmstadt (Németország), Athén (Görögország) és Eindhoven (Hollandia).

Győr egészséges útvonala

A program célja az volt, hogy egy telefonos alkalmazáson alapuló játékot dolgozzanak ki a partnerek, amely a város különböző pontjain vezet végig. Hanganyag ismerteti meg a felhasználókkal az adott állomás történetét, kulturális látnivalóit, ehhez kapcsolódóan pedig kvíz kérdéseket tesz fel.

Szakértők, lelkes nyugdíjasok, egyetemisták bevonásával, mintegy két év alatt, kérdőíves felmérések és számos terepbejárás eredményeként nyerte el jelenlegi formáját, tartalmát az útvonal, illetve az azon végigvezető játékos alkalmazás. Győr Egészség útvonalán kisfilmek adnak tippeket, hogy az adott helyen milyen testmozgás, mozgásgyakorlat végezhető a fizikai és mentális egészség megőrzése, az aktivitás növelése érdekében.

Jelenleg négy útvonal közül lehet választani, melyek közül kettő a könnyebb fizikai aktivitásra vágyókat célozza meg, van egy közepes aktivitású, míg egy pálya készült azoknak is, akik nem riadnak vissza az erőteljesebb gyakorlatoktól és a hosszabb távoktól sem – melyet akár kerékpárral, akár kocogva is megtehetnek.

A projekt elérhetősége: prehealth.eu

Utolsó módosítás: 2020.10.19.