szakképzésdigitális oktatásmezőgazdaság

A Connecting VET Teachers to Agriculture 4.0 című project célja, hogy segítse a mezőgazdaságot oktató szakmai tanárokat, tanítási módszereik megújításában azáltal, hogy ingyenes „Teachers for Farming 4.0” online kurzusokat biztosít a távoktatás pedagógiai modellje alapján.

Agriteach 4.0

Az elmúlt 15 év során a mezőgazdaság alapjaiban megváltozott, egyre fokozottabban támaszkodik a 21. századi világgazdaság intenzív tudására. Új jelenségek, mint a Smart farm, agrárinformatika és a Farming 4.0 (precíziós gazdálkodás) jelzik, hogy a legújabb technológiák, smart eszközök, érzékelők és tudásmegosztó hálózatok egyre szélesebb körben használatosak a mezőgazdasági vállalkozások produktivitásának növelése érdekében.

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola projektje integrálja két sikeres Leonardo program (Tenegen1 és MOBIVET 2.02) távoktatási módszertanát, a tanuló központú módszerek megújításaival. Az LdV projektek által alkalmazott tanulási környezet és a tanítási modellek összhangban vannak az ET 2020 keretrendszer pedagógiai innovációival, ami a 21. század által megkövetelt tanulói készségeket, kreativitást és digitális vállalkozást helyezi előtérbe.Az oktatás újragondolása minden európai iskolában felmerül, de az erre adható válasz megtalálása különösen nehéz a mezőgazdasági oktatásban, mivel itt az elszigetelt vidéki területek határozták meg az életet és munkát az elmúlt évszázadokban.

Projekt honlap >>

Partnerek:

  • Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola (HU), 
  • iTStudy Informatikai Oktatási és Kutatási Központ (HU), 
  • Agro-Centrum Alapítvány az Oktatásért (MK), 
  • AgFutura Technologies DOOEL (MK), 
  • Gödöllői Agrárközpont (HU), 
  • CAPDM Ltd. (UK), 
  • Wirelessinfo (CZ)

 1 Tenegen – Connect the teachers to reach and teach the Net Generation selected as “best practice” by the EU Commission, http://ec.europa.eu/education/leonardo-da-vinci/doc/best/trainers08_en.pdf 

 2 Mobile Web 2.0 e - Training for Vocational Education Trainers

Utolsó módosítás: 2020.10.19.