felnőtt tanulásfoglalkoztatás és pályaorientációhátrányos helyzetű fiatalok és felnőttekkompetencia- és készségfejlesztés

A fiatalkori hajléktalanság egyre nagyobb problémát jelent Európa-szerte, így hazánkban is. A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei munkatársi mobilitás keretében arra keresték a választ, hogy nemzetközi szinten milyen jó gyakorlatok léteznek, és hogyan tudják azokat saját intézményükre szabni. A fiatalokat támogató programok kidolgozásában és a hazai gyakorlat kialakításában a nemzetközi jó példákról készült beszámolók is sokat segíthetnek.

Harc a fiatalkori hajléktalanság ellen – nemzetközi jó példákkal

Az European answers to the challenges of youth homelessness című Erasmus+ felnőtt tanulási projekt során az intézmény munkatársai tanulmányutakon és szakmai konferenciákon vettek részt, amelyekről beszámolókat írtak. Ezekben bemutatják az adott ország hajléktalanellátó rendszerét, a fogadószervezetet, a foglalkoztatási és lakhatási programokat, a rehabilitációs intézményeket és a szociális vállalkozásokat is. Emellett az említett szakmai konferenciákról is készültek rövid összefoglalók.

A projekt során készült beszámolók >>

Utolsó módosítás: 2020.10.19.