ifjúságaktív állampolgárságvállalkozókészség fejlesztése

A Pandora Egyesület proVOCAting innovaTION című Erasmus+ ifjúsági projektjében valósította meg a The heART of Change képzést, amelynek célja az autentikus hivatás, az aktív polgári szerepvállalás és a vállalkozókészség ötvözése volt az ifjúsági képzésekben.

Vedd a kezedbe a jövődet – módszertani csomag ifjúságsegítőknek

Az ennek módszeréről készült kézikönyv és tananyag bárki számára elérhető és hasznosítható, ahogyan a projekt résztvevői által készített kártyacsomag is. 

A The heART of Change képzésen készült módszertani csomag ifjúságsegítőknek, valamint önfejlesztés céljából fiataloknak szól, és segítségükre lehet, hogy a számukra legideálisabb hivatást válasszák, fejlesszék kezdeményező- és vállalkozókészségüket, és ezzel pozitív változásokat generáljanak szűkebb-tágabb környezetükben.

A Take the future in your hands! nevet viselő kézikönyv összhangban áll a projekt célkitűzésével, ami nem más, mint támogatás nyújtása a fiatal felnőtteknek felfedezőútjukon, hogy rátaláljanak arra, ami valóban megszólítja őket az életben, és felismerhessék saját értékeiket, képességeiket. Az elkészült tananyag célja, hogy használatával az ifjúsági szakemberek kreatív módon készíthessék fel a fiatalokat, hogy az útkeresésük alatt szembejövő problémákra belső erőforrásaikra támaszkodva találjanak a hivatásukkal összhangban álló megoldásokat.

A projekt eredményeit, a letölthető kiadványokat és a kártyajátékot egy részletesen kidolgozott honlapon gyűjtötték össze. A játék egy kattintással elérhető: a The Unsticking Game névre hallgató interaktív felületen egy gombnyomással választhatunk egy kártyát, amelynek magyarázata lehetőséget ad reflektálni adott helyzetünkre, és segíthet a problémáinkon való túllendülésen.

Projekt honlap >>
The Unsticking Game kártyajáték >>
Letölthető kézikönyv és tananyag >>

Utolsó módosítás: 2020.10.19.