ifjúságkompetencia- és készségfejlesztés

A Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány egy Erasmus+ stratégiai partnerségi projektben térképezte fel az emberek és állatok interakcióját, mint az érzelmi intelligencia erősítésének terepét. Az együttműködés keretében számos ifjúságsegítőknek szóló módszertani anyag készült: jógyakorlat-gyűjtemény, képzési terv, résztvevői munkafüzet és óravázlatok.

Mit tanulhatunk az állatoktól? – Oktatási anyag az érzelmi intelligencia fejlesztéséért

Az érzelmi intelligencia nagyszerű eszköz a saját és mások érzéseinek megértéséhez, és fejlesztése kifejezetten fontos a fiatal generációk körében. A Learning Humanity from Animals című Erasmus+ ifjúsági projekt ezt az egymással és az állatokkal való találkozásokon és interakciókon keresztül tette, ifjúsági szakemberek és fiatalok bevonásával.

A projekt keretében számos ifjúságsegítőknek szóló módszertani anyag, jógyakorlat-gyűjtemény, hat modulos képzési terv, résztvevői munkafüzet és óravázlat készült. Az együttműködés fő célkitűzése a tréninganyagok kidolgozása volt, amelyekben arra keresték a választ, hogy hogyan segítheti a proszociális, intra- és interperszonális készségeinket – mint az empátia, az önreflexió vagy az ellenálló képesség – a környezettel és az állatokkal való kapcsolódás. Az elkészült anyagok arra szolgálnak, hogy a szakemberek ezt a kérdést a projekten kívüli fiatalokkal való munka során is feltérképezhessék.

Projekt honlap >>
Az elkészült a dokumentumok ide kattintva érhetők el >>

Utolsó módosítás: 2020.10.19.