szakképzésvállalkozókészség fejlesztése

A pandémia által okozott gazdasági környezetváltozás szinte minden vállalkozó életére hatással van. Nem beszélve arról, hogy manapság az üzleti növekedéshez az innováció szinte elengedhetetlen bármely szektor esetén. A Kiválósági Díjjal kitüntetett, 2018. október és 2020. október között megvalósuló „FLOURISH – Szervezeti innováció elősegítése” című Erasmus+ projekt (2018-1-BG01-KA202-048014) és annak eredményei ebben nyújtanak segítséget.

FLOURISH - Coachinggal a szervezeti innovációért

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett másik 4 országból (Bulgária, Litvánia, Lengyelország, Portugália) származó 5 projekt partner együtt valósítja meg a projekt fő célkitűzését: a szervezeti innováció elősegítését az európai KKV-k körében egy többszintű, holisztikus innovációs coaching módszertant alkalmazva.  

A projekt keretében számos hasznos eredményterméket dolgozott ki a konzorcium vállalkozások és képzőintézmények számára.

Ezek közé tartozik a FLOURISH Szervezeti innováció coach profil a KKV-k számára, mely bemutatja a szervezeti innovációs coach általános feladatait, szükséges készségeit, kompetenciáit és képesítéseit.

A FLOURISH Tanterv, képzés és tanulói kézikönyv egy részletesen kidolgozott módszertan, melyet minden partner ország tesztelt. A konzorcium az anyagokat a pilot képzéseken résztvevők, valamint a nemzetközi szakértői csoport értékelése alapján véglegesítette. A FLOURISH szervezeti innovációs coach képzésen résztvevő KKV-k a képzés során egy innovatív gyakorlat-orientált tanulási lehetőséget kaphatnak, mely az Európai Unióban működő KKV-k innovációs igényeivel összhangban lett kialakítva.

A képzésen elsajátított tudás ismétlését, megerősítését elősegítő FLOURISH Oktató videó a jó és rossz facilitálási gyakorlatokat mutatja be. Így a kevés gyakorlási lehetőséggel rendelkezők is felidézhetik a korábban megszerzett készségeket.

A szakképzést nyújtó intézmények hasznos tudnivalókat és gyakorlati tippeket találhatnak a FLOURISH Útmutató a szakképző intézmények számára című dokumentumban, mely részletes leírást ad a FLOURISH képzés megvalósítására vonatkozóan.

A projekt honlapja >>

A projekt facebook oldala >>

A projekt youtube csatonája >>

Utolsó módosítás: 2020.10.27.