felnőtt tanulásfoglalkoztatás és pályaorientációkompetencia- és készségfejlesztésvállalkozókészség fejlesztése

2018 őszén indult útjára a The Sound of Business című projekt. A két éves futamidejű program, amely lassan a végéhez közeleg, számos hasznos információval segíti azokat a felnőtteket, akik vállalkozás indításában gondolkodnak, vagy azokat, akik már vállalkozók, de elmélyítenék az ismereteiket. A célcsoportba a munkakeresők és a felnőtt-képző intézmények is beletartoznak.

Vállalkozói kompetenciafejlesztés projekt ciklus menedzsment és rock zene segítségével

A projekt két nagy területet ötvöz a vállalkozói, az alap-és transzverzális készségek, kompetenciák fejlesztése érdekében:
a projekt ciklus menedzsmentet és a rock zenét.
Bemutatja, hogyan lehet a projekt ciklus menedzsment különböző fázisait hatékonyan alkalmazni saját vállalkozásunkon belül, vagy saját üzleti ötlet sikeres megvalósítására.

Hogyan kapcsolódik a zenei élet a vállalkozások világához?
A különböző, vállalkozásmenedzsmenthez kapcsolódó területeket az elkészült projekt termékek a rock zene ikonjainak példáin keresztül is illusztrálják.

Kiöltött vörös nyelv?
Mindenkinek azonnal beugrik róla a Rolling Stones, amely segít megérteni, hogyan lehet hatékonyan arculatot, logót tervezni.

Rolling Stones vs. Beatles?
A „rossz fiúk” és a „jó fiúk” példáján keresztül megismerhetjük, mennyire fontos a saját termék versenytársakétól való megkülönböztetése a piacon.

Csoportdinamika? Hogyan működött mindez például a Queen együttes esetén és hogyan segít ez nekünk megismerni a munkatársak közti csoportdinamikát?

Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a projekt iránt érdeklődők.

A projekt keretén belül 4 szellemi termék került kidolgozásra: 

  1. SOB Képzési eszközök – módszertani kézikönyv képző intézmények számára, mely lépésről lépésre ismerteti az képzési anyagokat, jégtörőkkel és energetizáló feladatokkal színesítve azt.
  1. SOB Oktatási platform – különböző modulokat tartalmaz vállalkozásfejlesztési és projektciklus menedzsment témakörökben. Az egyes modulok elvégzését követően interaktív kvíz kérdésekkel mérhetjük le tudásunkat. A platformon számos videó, hasznos link, olvasnivaló és interaktív tartalom is várja a látogatókat.
  1. SOB Oktató videó – bemutatja a projektben alkalmazott módszertant, a PCM fázisait rock történeti vonatkozásokkal alátámasztva azt.
  1. SOB Megszerzett kompetenciák tanúsítása – a képzést elvégzőknek lehetőségük van a megszerzett kompetenciák Európai Képesítési Keretrendszer szerinti tanúsíttatására is.

A projektről bővebben:

A Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapja >>

A Sound of Business projekt honlapja >>

A Sound of Business projekt platformja >>

Utolsó módosítás: 2020.11.10.