köznevelésaktív állampolgárságtársadalmi befogadás

A Közgazdasági Politechnikum Citizenship Education in European Secondary Schools projektjének témája az aktív állampolgárság, a demokratikus életben való részvétel és a tolerancia. Az intézmény ehhez kapcsolódó jó gyakorlatait egy gyűjteményben, illetve egy videóban mutatja be.

Jó gyakorlatok gyűjteménye az aktív állampolgárságért

A projekt célja egyrészt, hogy a tanárok megismerjék egymás jó gyakorlatait, melyek a demokráciára neveléssel kapcsolatosak. Ezek működésével a projekt résztvevői nemzetközi találkozókon ismerkedhettek meg. További cél az is, hogy ezeket a jó gyakorlatokat minden partner átvegye valamilyen módon, és alkalmazza a saját iskolájában. A workshopokról és a projektről összefoglaló videó is készült.

A magyar Politechnikum török, lengyel, spanyol és német partnerintézményekkel dolgozott együtt a projekten.

A projekt kiemelt témái

  • érzékenyítés, attitűdformálás
  • közösségformálás, integráció, társadalmi befogadás

A projekt másik kiemelt célkitűzése, hogy a diákokat toleranciára nevelje, megismertesse velük az emberi jogokat annak érdekében, hogy tudatos állampolgárokká válhassanak, valamint mérsékelje a sztereotip és előítéletes gondolkodást. Ennek érdekében a diákok minden találkozón különféle workshopokon vehettek részt, melyek egy-egy részét helyi civil szervezetek tartották.  

A külföldi partnerekkel közösen egy angol nyelvű, 25 oldalas jó gyakorlatokat tartalmazó gyűjteményt hozott létre a projektcsapat, amely PDF formátumban elérhető és letölthető a weboldalukról.

A projekt honlapja >>

A projekt nemzetközi oldala >>

 

Utolsó módosítás: 2020.11.23.