köznevelésegészségmegőrzésnemformális tanulásóvodapedagógia

A Pécsi Kertvárosi Óvoda Erasmus+ Nívódíjat nyert projektje fókuszában a kisgyermekek lelki egészségének védelme áll, amelyhez különféle módszertani segédeszközöket dolgoztak ki.

HELP – Feladatgyűjtemény, módszertani és projekttervek tárháza a gyermekek lelki egészségének védelméért

A projektcsapat a HELP (Határtalan Egészségnevelés Lehetőségei Program), Mesés Egészség – Mesélni jó! programjának keretében egy mesekönyvet készített. Az óvoda Mesés Egészség – mesélni jó! tevékenységének célja az óvodás gyermekek személyiségének fejlesztése a mindennapos mesélés segítségével; mesefeldolgozások báb-, dramatikus játék és drámajáték formájában. A mese maga az élet, történetekbe foglalva. A könyv érdekessége, hogy a résztvevő országok óvodásai kedvenc meséinek gyűjteménye, amelyekhez az illusztrációkat a gyermekek készítették saját képzeletüknek megfelelően.

„A mese magával repít, feltölt, gyógyít, érzelmeinket megmozgatja, színesebbé teszi napjainkat, ezért is meséljünk, mert mesélni jó!” – vallja a projektcsapat.

A projekt során lezajlott tevékenységekből egy jó gyakorlatokat tartalmazó gyűjtemény, valamint egy ezt kiegészítő módszertani és projektterveket tartalmazó tárház is készült. A szülők számára egy feladatgyűjteményt hoztak létre, kulturális témájú feladatokkal.

A Határtalan Egészségnevelés Lehetőségei Program 2019-ben elnyerte az Erasmus+ Nívódíjat, amelyet minden évben a legkiválóbb Erasmus+ projektek kaphatnak meg.

A projekt honlapja >>

Erasmus Project Result Platform >> 

Utolsó módosítás: 2020.11.23.