köznevelésdigitális oktatásnemformális tanulás

Az Interregió Fórum Egyesület innovatív gyakorlatokat oszt meg a kisiskolások oktatásához M’inspire című, digitális oktatást támogató csomagjukkal.

Inspirálj és motiválj!

Az Interregió Fórum Egyesület számos nemzetközi projektben fejlesztett innovatív, e-learning alapú módszertanokat. Megvalósított projektjeik közül kiemelkedő az M’inspire elnevezésű KA2 projektjük, amely a matematika oktatásra fókuszált.

Az M’inspire csomag egy olyan tabletekre és mobiltelefonokra optimalizált eszközrendszer, amely hatékonyan felhasználható a már megszerzett tudás elmélyítésére délutáni foglalkozások és korrepetációk során, de a rendszer akár az osztálytermi oktatás kiegészítéseként is alkalmazható.

A projekt távlati célja olyan segédeszközt adni a pedagógusok kezébe, amely lehetővé teszi nagy létszámú csoportok egyéni tanrend szerinti korrepetálását. Nagyon fontos, hogy az eszközrendszernek nem növelnie, hanem jelentősen csökkentenie kell a pedagógusokra nehezedő adminisztratív és egyéb terhelést. Minden pedagógus mellé szeretnének állítani egy asszisztenst, aki minden egyes foglalkozásra előkészíti a személyre szabott óraterv javaslatokat, folyamatosan méri és elemzi a tanulási folyamatokat, és ezekről rendszeresen jelentést készít a pedagógus számára. Emellett kijavítja a házi feladatokat, értékeli a teszteket, és a kész eredményeket prezentálja.

Mindebből jelenleg egy online és offline környezetben egyaránt használható, tabletekre optimalizált, rugalmasan továbbfejleszthető úgynevezett „teszt” rendszer áll rendelkezésre, amelyben a pedagógusok könnyen fejleszthetnek saját tesztsorokat, és hozzáférhetnek a mások által fejlesztett tartalmakhoz is. A támogató rendszer a 8-12 éves korosztály megszólítására alkalmas grafikai megoldásokkal és játékos elemekkel segíti a tanulási motiváció növelését.  A módszertan elsősorban a gyakorló foglalkoztatások, felzárkóztató képzések során használható, de az osztálytermi oktatást is kitűnően kiegészítheti a tapasztalatok szerint.

Az M'inspire projekt honlapja >>

Utolsó módosítás: 2020.11.23.