Az EGT Alap Ösztöndíj Program célja, hogy hozzájáruljon a magyar és donor országok intézményei közötti hosszú távú kapcsolatok és szakmai együttműködések kialakításához. Ennek érdekében lehetőséget nyújt tanulási, tapasztalatszerzési célú hallgatói, oktatói, személyzeti mobilitások megvalósítására, illetve felsőoktatási területen projekt alapú nemzetközi együttműködések megvalósítására.

A mobilitások megvalósítására Magyarország és a donor országok között van lehetőség, melyek Norvégia, Izland és Liechtenstein. 

Az Ösztöndíj Program keretében számos lehetőség közül választhatsz. Pályázhatsz külföldi résztanulmány utakra (3 – 12 hónap), nyári egyetemen való részvételre (1 – 30 nap) és szakmai gyakorlat teljesítésére is (6 hét – 12 hónap). 

Az EGT Ösztöndíj Program keretében a donor országokba utazó hallgatók egyszeri  500 EUR utazási hozzájárulásra és havi 900 EUR ösztöndíjra jogosultak.

Igen, ha már van két lezárt féléved és jól beszélsz angolul. 

Pályázni a magyar felsőoktatási intézményednél lehet, melynek menetéről az intézményi EGT koordinátorodnál érdeklődhetsz.

EGT Alap ösztöndíjakra az intézményed által meghatározott határidők szerint tudsz pályázni, azonban a mobilitásodból legkésőbb 2017. április 30-ig haza kell térned.

Az EGT Ösztöndíj Programban résztvevő intézmények mindegyikében szerezhető érvényes ECTS kredit, melyek itthoni tanulmányaidba beleszámítanak.

A mobilitásod típusától függően 1 naptól akár 12 hónapig tartózkodhatsz valamely donor országban. A nem egész hónapnyi időtartamokra negyehónapokra való kerekítés szerint vagy jogosult támogatásra. Ezek kiszámításáról a Hallgatói negyedhónapok számítása nyújthat segítséget. 

Érdeklődj intézményi EGT koordinátorodnál, akinek elérhetőségeit megtalálod a weboldalunkon elérhető Intézményi Koordinátorok listában vagy keresd az EGT Ösztöndíj Program leírását a www.tka.hu vagy a www.norvegalap.hu weboldalakon.