Campus Mundi

Pályázatot hirdettünk Campus Mundi ösztöndíjas hallgatóknak, hogy mutassák meg kedvenc helyüket a külföldi campuson. Szuper fotók érkeztek, amelyeket az alábbi bejegyzésben meg is mutatunk.

A képek kattintással nagy méretben is megtekinthetők.

 

Lukács Adél - 1. helyezett
Daegu, Dél-Korea,
Keimyung Egyetem, Japanológia

A campus hatalmas és rengeteg a zöld terület; a friss levegőn tanulni és pihenni is nagyon jó. Minden héten más virág nyílik, a kedvencem azonban a cseresznyefa virágzása volt. Az egyetem híres a gyönyörű cseresznyefáiról, sok látogató érkezik ide egész Koreából a virágzás alatt.

 

 

 

 


Borsos Bence  - 2. helyezett
Aarhus, Dánia
Aarhus Universitet, BSS, Business Intelligence és International Business

A gazdasági kar (BSS) épületei mellett található az egyetemi botanikus kert. A kert és a benne található üvegház mindenki számára nyitott, de persze az egyetemisták körében a legnépszerűbb, két előadás között és órák után egyaránt. A csapadékos dániai tél és tavasz miatt nekem eddig az üvegházat volt leginkább alkalmam kihasználni, ráadásul egyszer itt szállt rám az a nagyon ragaszkodó lepke, amelyik a fényképen is látható. Többek között ezért is lett ez a kedvenc helyem az egyetemen.


Meszner Dorottya - A közönségszavazás nyertese
Rovaniemi, Finnország
University of Lapland, Social Sciences

A képen a campuson az egyik kedvenc helyemet mutatom meg. A campus minden része olyan környezetet teremt, ahol a diákok egy kellemes, csendes, kényelmes, modern és színes légkörben tanulhatnak vagy csak a barátokkal beszélgethetnek. Azért ez a kedvenc helyem, mert a színes párnákkal teli lépcsők a campus közepén is olyan otthonos érzést keltenek bennem, hogy napjaimat szívesen töltöm az egyetemen a barátaimmal.


Barkóczi Dávid
Rotterdam, Hollandia
Erasmus University Rotterdam, International Law / Nemzetközi jog

Miért szeretem ezt a helyet legjobban, miért ezt fotóztam?
A Rotterdam Erasmus Egyetem Hollandia legmodernebb és legnagyobb kampuszával rendelkezik. A háttérben szereplő, tavaly átadott épület a jogi kar (Erasmus School of Law) központja. A kampuszon ez a kedvenc helyem, ugyanis amellett, hogy látványban a megszokott egyetemi épületektől eltérő módon egészen újszerű és futurisztikus elemeket mutat, funkciójában is rendkívül gazdag. Az üvegfalú tantermekből elképesztő látvány tárul Rotterdam nevezetességeire és felhőkarcoló negyedére, az órákon ülve teljesen más világban érzem magam az otthoni belvárosi, szűk és zajos előadótermekhez képest. A Polak Building tökéletes hely a tanulásra és az órák közötti pihenésre és kapcsolatépítésre, nagyon előnyösnek tartom, hogy szinte minden olyan dolgot egy épületben elérhetek, amire külföldi tartózkodásom alatt szükségem lehet. Az épületben a tantermeken kívül megtalálható a könyvtár, rengeteg tanulásra és kutatásra szolgáló, illetve közösségi tér, írószer- és tankönyvbolt, gyorsnyomda, szupermarket, fodrász és természetesen a Hollandiában elmaradhatatlan biciklibolt. Az épület másik oldalán egy gyönyörű tó található szökőkutakkal és hattyúkkal, körülötte éttermek és kávézók kaptak helyet, melyek teraszai a jó időben mindig tele vannak hallgatókkal, így a rotterdami campus igazán élettel teli és mozgalmas.


Dobos Kata
Verona, Olaszország
Universitá degli Studi di Verona, Jogász szak

A képen az egyetem főépülete látható, mely azért különleges számomra, mert a hideg, borús februári napon mikor érkeztem, ez volt az első egyetemi épület, amellyel ott tartózkodásom alatt találkoztam. Felfedeztem a várost, míg a lakótársam vizsgázott és rögtön megfogtak a főépület boltívei, mely nagyban különbözik az itthoni egyetemi épületektől. Fontos volt az első benyomás, hisz tudtam, hogy Verona lesz az "otthonom" a következő hónapokra.


Fetzer Viktória
Prága, Csehország
Károly Egyetem, Faculty of Law

A kép a kedvenc könyvtáramban készült (NTK- Národní Technická Knihovna), itt készültem fel a vizsgáimra, illetve írtam a beadandó dolgozataimat. Nagyon inspiráló környezetnek találtam, különösen a vidám színek miatt, teljesen más volt, mint egy átlagos könyvtár. Néha komolyzene koncertek is voltak a könyvtár aulájában, amiket teljesen ingyen lehetett hallgatni, ez is nagyon tetszett. Ez volt az egyik legkülönlegesebb könyvtár, amit valaha láttam.

 

 


Hausel Bence
Rotterdam, Hollandia
Erasmus University Rotterdam, School of Economics, Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterképzés

Hollandia egyik legmodernebb városában, Rotterdamban vettem részt külföldi részképzésen idén tavasszal. Azért fotóztam le ezt a képet, mert úgy gondolom, hogy a látvány magáért beszél. Életem egyik legszebb könyvtára ahol jártam, hallgatóbarát, nagyon modern. Ilyen körülmények között még a vizsgákra való felkészülés is könnyebben ment!

 


Jenei Attila
Karlsruhe, Németország
DHBW Karlsruhe, International Business / Nemzetközi gazdálkodás

Karlsruhe egy nagyon szerethető város. Elég nagy ahhoz, hogy az ember mindent el tudjon intézni helyben, és megfelelő szórakozási lehetőséget is tud biztosítani. Ennek ellenére gyalogosan és/vagy biciklivel is kényelmesen lehet közlekedni. A város közepén található a kastély, a körülötte lévő kerttel együtt igazán impozáns látványt nyújt. De a Karlsruhe körül található Fekete-erdőnek és hegyeknek köszönhetően túrázáshoz is tökéletes helyszín.


Kenyeres Balázs
Münster, Németország
Münster Westfälische Wilhelms-Universität, Business Administration

A kép azért nagyon kedves számomra, mert ilyet először itt tapasztaltam életem során. A képen látható tó, a maga terebélyes zöld előterével, a campus szomszédságában kiváló lehetőséget nyújt a helyi diákoknak egy hosszabb délutáni kikapcsolódásra. Ha az időjárás is úgy gondolja, akkor akár több száz hallgató is megjelenik egy nap leforgása alatt. A hely igazi varázsát azonban a BBQ lehetősége adja. A helyi boltokban pár euróért lehet kapni egyszer használatos mini-grill sütőt, ami akár több kiló, előre elkészített étel megsütésére is alkalmas. Az ételkészítés közben általában beszélgettünk, közösségi játékokat játszottunk vagy labdáztunk.


Kiss Annamária
Velence, Olaszország
Venice International University, Nemzetközi Tanulmányok

Velencében, a lagúnák városában úgy érzem magam minden nap, akár egy filmben. Egy egyedülálló város, ahol ameddig a szem ellát, a tengert látod, a gyönyörű antik épületeivel és a sok kis szigetével. Az egyetem kampusza pont az egyik kis szigeten található, 10 percre a Szent Márk tértől. Ahogy a képen is látható, ilyen lélegzetelállító látvány mellett az előadásokon nem egyszerű koncentrálni, hisz minden ablakból ilyen kilátást csodálhatok. A legjobb döntés volt, amit csak meghozhattam, hogy ide jöttem ki.

 

 


Kiss József Péter
Helsinki, Finnország
Aalto University School of Business, CEMS Master in International Management

Miért szeretem? A fotó 23:48-kor készült május 20-án Helsinki belvárosában - nagyon szeretem, hogy nyáron 2-3 órát van csak sötét, általában éjfél után is még világos van, így ez az úgynevezett "White Nights - fehér éjszakák" jelensége a képen. A város mennyeien szép, tiszta és azt szeretem benne, hogy gyalog is 20 perc alatt elérkezhetek a tengerhez. Télen simán van -20 fok, de nagyon szép tud lenni a város hónapokig hóba borulva.


Posta Andrea
Moszkva, Oroszország
Puskin Állami Orosz Nyelvi Intézet, Angol-orosz osztatlan tanári mesterszak 

Jelenleg négy hónapos részképzésen veszek részt Moszkvában, a Puskin Állami Orosz Nyelvi Intézetben. A kép hátterében az intézet főbejárata látható valamint az udvar egy része. Azért ezt a helyet választottam háttérnek, mert januárban is ezt pillantottam meg először, amikor megérkeztem. Szeretek itt lenni, mert nagyszerű embereket ismerhettem meg a világ minden tájáról és már három hónap alatt is rengetek tapasztalatot szereztem. A kép 2017. május 8-án készült.

 

 

 


Sejben Anita
Katowice, Lengyelország
Medical University of Silesia, Belgyógyászat

Belgyógyászat gyakorlatomat töltöttem a lengyelországi Katowicében a tavalyi év folyamán. Számomra a legkedvesebb hely az egész városban a Silesia Park volt a gyönyörű rózsakertjével, azon belül is pedig ez a szobor, mert az otthon lévő kedvesemet juttatta eszembe. 

 

 


Sipaki Patrik
Lille, Franciaország
Université Catholique de Lille, Faculté de Gestion, Economie & Sciences (FGES) 

A Campus főépületéről küldtem képet. Órák között vagy után számos alkalommal ültünk ki az előtte található parkosított részre, beszélgetni, reggelizni. Remek hangulata van a hely nyújtotta kontrasztnak, amit a több mint százéves épület falai közé épített fiatalos parkosított rész és rengeteg diák alkot.

 

 

 


Youssef Adelina Stephanie
Kuopio, Finnország
University of Eastern Finland, Fogorvostudomány

Amit szerettem benne: Simula, a gyakorlati terem. Ez az a hely, ami legelőször eszembe jut, ha Kuopiora gondolok. Számtalan csodás érzés tölt el ezen kép láttán: a gyakorlatok izgalmai, a szeretet amit a tanárainktól kaptunk, jókedv és kacagás a vicceiken, meglepetéseiken. Eszembe jut a kedvenc oktatóm reppelése, az én búcsúztatásom. Ezen a helyen töltöttem a legtöbb időmet külföldi tanulmányom alatt és a végére a saját kis birodalmamnak éreztem. Remek felszereltség, nagyszerű oktatók és hihetetlenül kedves és segítőkész csoporttársak. Mi kell még?

 

 

 

További információk A világ campusai c. fotópályázatról

Utolsó módosítás: 2017.06.12.