Erasmus+ APP segíti a pályázást

Az Erasmus+ alkalmazás segít a hallgatóknak, gyakornokoknak és az ifjúsági csereprogramok résztvevőinek eligazodni a programmal kapcsolatos ügyintézésben. De vajon mi a lényege, mit tud pontosan és miben segít a külföldre készülő vagy kint tartózkodó hallgatóknak?

Az alkalmazás célja, hogy egyszerűbbé tegye a hallgatók, önkéntesek és egyéb résztvevők számára a pályázást, az ügyintézést és a külföldi eligazodást. Amellett, hogy elérhetőbbé és inkluzívabbá is teszi magát a programot, technikai segítséget is nyújt. Az app lépést tart az Erasmus-generációval, akik előnyben részesítik az egyszerű, okostelefonról intézhető online megoldásokat a papír-alapúakkal szemben. Folyamatos frissítésekre is számíthatunk, hisz az app célja, hogy dinamikusan kövesse a felhasználók változatos igényeit.

Mit tesz lehetővé számodra az applikáció?

  • A külföldi tartózkodásod előtt, alatt és után is nyomon követheted, hogy melyik lépésnél tartasz az adminisztrációs eljárásban
  • Az alkalmazáson belül elfogadhatod és aláírhatod a hallgatói szerződésedet a küldő és fogadó egyetemekkel.
  • Checklist-eket vezethetsz, hogy biztosan semmit se felejts el a tennivalóid közül.
  • Megoszthatod kedvenc helyeidet az Erasmus városodban, így segítesz másokat is a beilleszkedésben.
  • Az appon keresztül tanulhatsz nyelveket a közvetlenül elérhető Erasmus+ online nyelvi támogatás segítségével, amely irányított online kurzusokat és interaktív mentorálást kínál számodra. Ez a funkció nem csak az Erasmus félévedet könnyíti meg, hanem életre szóló tudás megszerzéséhez nyújt segítséget, ami a hazatérés után is nagy bónusz.
  • A hírek és események között kereshetsz országra, városra, vagy akár konkrét eseményre is, hogy biztosan ne maradj le a legérdekesebb Erasmus hallgatóknak szóló programokról.

Hogyan épül fel?

Megnyitás után egy rövid áttekintő infografika mutatja be az alkalmazás funkcióit, ezután kiválaszthatod, hogy az Erasmus+ melyik területe érdekel: gyakornoki pozíció felsőoktatás közben vagy után, külföldi tanulás vagy csereprogram - ezekről bővebben is olvashatsz a gyakran ismételt kérdések között.

A rövid regisztráció és a profilod aktiválása után bele is vághatsz a tájékozódásba: lépésről lépésre kalauzoló listák, tippek, hírek és események vagy nyelvtanulási lehetőségek között választhatsz. Hasznos tippeket találhatsz például szállással, adminisztrációval, pénzügyekkel, közlekedéssel és egészségüggyel kapcsolatban is, ami számos kellemetlen helyzettől megkímélhet egy ismeretlen helyen. A Step by Step kalauz az Erasmus félév első ötletétől kezdve a hazatérésig segít.

Töltsd le az alkalmazás első verzióját a Google Play Store vagy az iTunes App Store oldaláról.

További információ

Utolsó módosítás: .