Kuli Szimonetta, Vendéglátóipari Erasmus+ szakmai gyakorlat

 

„Négyhetes gyakorlatomat egy négycsillagos szálloda komplexumban töltöttem, ahol „laufer”-ként dolgoztam. A laufer olyan, mint a pincér, csak nem vesz fel rendeléseket.

A gyakorlatom előtt nem tudtam 4-5 tányért a kezembe fogni és el sem tudtam képzelni, hogy hatalmas súlyokat magabiztosan kivigyek emberek elé. Ez sokat fejlődött a kint töltött idő alatt. Volt egy mentorunk, aki megmutatta ezeket a trükköket és azután el is várta, hogy használjuk őket. Miután hazaértem, az volt az első, hogy a tányérfogás technikáját megmutattam a társaimnak. A szakmai gyakorlatom megerősített abban, hogy jó szakmát választottam. Persze voltak nehézségek, de ezeken igyekeztem túllendülni. Mielőtt kimentem, úgy gondoltam, milyen jó, hogy ebbe a folyamatba is beleláthatok!

Hotel menedzser szeretnék lenni, így remélem, hogy lesz lehetőségem a ranglétrát végigjárni és belelátni a vendéglátás minden területébe.” 

Utolsó módosítás: 2017.10.03.