Nyilvánosak az Európa a polgárokért program pályázati eredményei

2018.07.30.

Hír | Önkormányzatok, Nonprofit szervezet, EU

Az EACEA honlapján közzétették az Európa a polgárokért program idei tavaszi pályázati körének eredményeit mind a négy kategóriában.

Az európai emlékezet pályázati kategória a modernkori Európa történelmében létrejött önkényuralmi rendszerek kialakulásának okait vizsgáló, valamint az említett rezsimek által elkövetett bűnök áldozataira való emlékezést szolgáló projekteket, illetve a közelmúlt európai történelmének más meghatározó pillanatait és mérföldköveit érintő projekteket támogatja. Fontos szempont emellett, hogy a projektötletek reflektáljanak Európa kulturális sokszínűségére és közös értékeire is.
Az előző évhez képest emelkedett a benyújtott pályázatok száma. A legtöbb Olaszországból (13%), Lengyelországból (8%) és Németországból (7%) érkezett.

A testvérváros programban olyan projektötleteket vártak a bírálók, amelyek helyi és európai szinten mobilizálják, és az uniós politikai menetrend konkrét kérdéseiről folytatott vitára ösztönzik a polgárokat. Összesen 21 országból érkeztek testvérvárosi pályázatok ebben a pályázati körben. A legtöbbet Szlovákiából (25%), Magyarországról (20%) és Olaszországból (13%) nyújtották be.

A városok hálózatai kategóriában a hosszú távon, közös témán együtt dolgozó települések és egyesületek projektjei kapnak támogatást. Összesen 24 országból nyújtottak be pályázatot. A legtöbb projektötlet Olaszországból (31%), Magyarországról (8%) és Spanyolországból (7%) érkezett.

A civil társadalmi projektek kategóriában olyan, nemzetközi partnerségek által előmozdított projekteket vártak a bírálók, amelyek lehetőséget biztosítanak a találkozásra a különböző háttérrel rendelkező polgárok számára. Emellett az is fontos szempont volt, hogy a projektek biztosítsák a polgárok közvetlen részvételét az európai szakpolitikákhoz közvetlenül kapcsolódó folyamatokban.
Olaszországból, Belgiumból és Bulgáriából pályáztak a legtöbben.

Idén is valamennyi kategóriában születtek támogatást nyert hazai pályázatok.

A támogatott projektek listái az alábbi linken olvashatóak:
https://tka.hu/palyazatok/5837/palyazati-eredmenyek

A pályázókat írásban is értesítik az eredményekről.

Minden sikeres pályázónak gratulálunk!

 

Utolsó módosítás: 2018.07.31.