Idén Budapesten kerül megrendezésre a EuroSkills nemzetközi szakmai verseny

2018.08.27.

Rendezvény | Szakképzés

A EuroSkills, vagyis a fiatal szakemberek Európa-bajnoksága, egyaránt látványos bemutatója a szakmáknak és a legfrissebb európai fejlesztéseknek.

A WorldSkills világversenynek, a „szakmák olimpiájának ” az európai változataként is szokás emlegetni a jelentős nemzetközi szakmai eseményt, amely két évente kerül megrendezésre a WorldSkills Europe szervezet tagállamainak egyikében.

2018-ban a Hungexpo Budapesti Vásárközpont adja a verseny helyszínét, ahol szeptember 26-28. között Európa legjobb fiatal szakemberei mérik össze ügyességüket és tehetségüket a kreatív művészetek és divat, információs és kommunikációs technológiák, gyártási és mérnöki technológiák, építőipar, szállítás és logisztika, szociális és személyi szolgáltatások területén.

A pályaválasztás előtt álló fiatalok a helyszínen interaktív, látványos formában próbálhatnak ki különböző szakmákat. A saját élmény, megtapasztalás, inspirációt nyújthat a szakmai életpálya választáshoz. A EuroSkills karrierlehetőségek széles választékát mutatja be, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

MIÉRT TÖBB A EUROSKILLS, MINT EGY SZAKMAI VERSENY?

A háromnapos verseny mellett kiállításokra, konferenciaprogramokra és egyéb szakmai rendezvényekre is sor kerül.

  • A kísérő rendezvények egyedülálló lehetőséget biztosítanak az európai ipar képviselőinek, állami szervezeteknek, szakképzésben érintett feleknek a nemzetközi tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre. 
  • Előadások és panel beszélgetések a szakképzés európai helyzetéről várják az érdeklődőket.

Az esemény teljes időtartama alatt a Tempus Közalapítvány a B Pavilon 1E számú standjánál folyamatosan várja az érdeklődőket.

További részletek ide kattintva érhetők el.

Utolsó módosítás: 2018.08.28.