5 érv a Campus Mundi rövid tanulmányi út mellett

2019.09.10.

Pályázat | Felsőoktatás

Április 30-ig tudsz jelentkezni külföldi rövid tanulmányút ösztöndíjra! Ebben a cikkben kiderül, miért érdemes jelentkezned.

1. Prezentálhatod doktori kutatásod eredményeit egy nemzetközi konferencián

„A rövid tanulmányutam során részt vehettem az Egyesült Arab Emírségekben tartott nemzetközi ICECAS konferencián. A Dubajban megrendezett 2 napos konferencia során lehetőségem nyílt szakmai közönség előtt prezentálni a doktori kutatásom eredményeit. Továbbá új ötletek merültek fel a kutatás folytatását illetően is.”

(Tamás, Egyesült Arab Emírségek)

2. Részt vehetsz nemzetközi tanulmányi versenyeken

„Két éve, április 9. és 15. között rendezte meg az International Law Students Association (ILSA) a világ legnagyobb perbeszédversenyének döntőjét Washington DC-ben. A Magyarországot képviselő ELTE-s csapat minden idők egyik legjobb eredményét elérve négy összecsapásból négy győzelemmel 10. helyezettként a top 32 közé jutott a több mint 550 jogi egyetem részvételével zajló versenyen.”

(Jennifer, Egyesült Államok)

3. Neves külföldi egyetemek könyvtáraiban kutathatsz

„A szakmai utam során rövid időn belül jelentős haladást értem el doktori kutatásomban, melyet egyrészt a szakmailag kiemelkedően felkészült kutatói közegnek, másrészt az együttműködő, egymást segítő munkatársi attitűdnek köszönhettem. Bár az eddig elért kutatásomban a szakmai utam során hiányosságokra is fény derült, támogatást, segítséget, előrehaladást segítő tanácsokat kaptam a fogadó intézményben tevékenykedő munkatársaktól.”

(Boglárka, Argentína)

4. Világhírű professzorokat hallgathatsz nemzetközi konferenciákon

„A szakma olyan nagy tekintélyű és elismert kutatóinak az előadásait hallgathattam meg, amire Magyarországon nem lett volna lehetőségem. Mindemellett lehetőség nyílt a legújabb technológiák és számítási módszerek megismerésére valamint szakmai kapcsolatok építésére.”

(Zoltán, Koreai Köztársaság)

5. Olyan gyárakat, laborokat vagy szervezeteket látogathatsz meg, ahol lehetőséged van a gyakorlatban is látnod azt, amit tanulsz

„Kint tartózkodásom alatt elsajátítottam a fluoreszcens konfokális mikroszkóp használatának alapjait. Segítségével megismertem egy új, a jelenlegi munkacsoportomban ez idáig nem használt, vírusok detektálására, valamint azok sejten belüli lokalizációjának vizsgálatára is alkalmas módszert.”

(Brigitta, Dél-afrikai Köztársaság)

További információk a pályázatról egy kattintásra!

 

Fotók: Unsplash

Utolsó módosítás: 2020.04.29.