Van beleszólásod! - Interaktív nap a Parlamentben

2018.09.13.

Rendezvény | Ifjúság, Köznevelés

Várjuk a középiskolás osztályok, csoportok jelentkezését az október 19-ei Parlamenti Ifjúsági Napra, ahol parlamenti képviselőkkel beszélgethetnek és modellezhetik a döntéshozatali folyamatokat.

Mindannyiunk számára fontos, hogy a fiatalok megtanuljanak beleszólni a róluk szóló döntésekbe, a jövőben pedig aktívan részt vegyenek az őket érintő közösségi ügyek megoldásában.  

A Parlamenti Ifjúsági Napon részt vevő 250 diák a nap során hazai és európai uniós parlamenti képviselőkkel beszélgethet, interaktív vitajátékban modellezheti a döntéshozatali folyamatokat, bejárhatja az Országházat, és megismerkedhet az EU ifjúsági programjával, az Erasmus+ programmal is, amely lehetőséget teremt a fiataloknak saját ötleteik megvalósítására. A program fókuszában idén az európai parlamenti választások állnak.
Várjuk a 11-12. évfolyamos középiskolai osztályok, csoportok jelentkezését! A részvétel a programon ingyenes.

A csoportok aktív részvételét – a felkészülést és a kreatív beszámolót – szakmai zsűri értékeli. Az általuk legjobbnak talált osztály fődíja részvételi lehetőség az Európai Parlament strasbourgi Euroscola-programján 2019 első félévében.

Időpont: 2018. október 19. 10.00-15.00
Helyszín: Országház, 1055 Budapest Kossuth tér 1-3.

Részletek és jelentkezés itt

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 28.

A Van beleszólásod! Parlamenti Ifjúsági Nap hetedik alkalommal kerül megrendezésre 2018. október 19-én, a Tempus Közalapítvány, az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, valamint az Európai Parlament magyarországi Kapcsolattartó Irodájának közös szervezésében. A tavalyi rendezvényen készült fotók megtekinthetők itt.

Utolsó módosítás: 2018.09.24.