Collegium Hungaricum

2018.09.24.

Pályázat | Felsőoktatás

Megjelent a pályázati felhívás a bécsi Collegium Hungaricumba a 2019/2020-as tanévre. Az ösztöndíjra az osztrák-magyar kapcsolattörténet egyetemi diplomával rendelkező kutatói pályázhatnak.

PÁLYÁZAT CÉLJA

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet egyéni ösztöndíjakra a bécsi Collegium Hungaricumba (CoHu). A felhívás célja általános elméleti, valamint forrásfeltáró, illetve forrásfeldolgozó kutatások végzése - a közös közép-európai múlt, illetve az osztrákmagyar kapcsolattörténet terén.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Az ösztöndíjra az osztrák-magyar kapcsolattörténet egyetemi diplomával (mesterfokú vagy azzal egyenértékű végzettség) rendelkező kutatói pályázhatnak, akik a bécsi központi közgyőjteményekben, levél- és kézirattárakban, könyvtárakban, múzeumokban és egyetemi vagy állami kutatóhelyeken a magyar történelem, gazdaságtörténet, várostörténet, mővelődés, irodalom, művészet, filozófia, pszichológia és jogtudomány terén általános elméleti, valamint forrásfeltáró, illetve forrásfeldolgozó kutatásokat kívánnak végezni. Indokolt esetben más szakterületek képviselői is pályázhatnak.

Pályázni két kategóriában lehet:

  • CoHu1 ÖSZTÖNDÍJ TAPASZTALT KUTATÓKNAK
    A korhatár (kiutazáskor): 35 év felett
    Az ösztöndíjak időtartama: 1-2 hónap

  • CoHu2 ÖSZTÖNDÍJ FIATAL KUTATÓKNAK
    A korhatár (kiutazáskor): legfeljebb 35 év
    Az ösztöndíjak időtartama: 2-4 hónap

Az ösztöndíjra kizárólag a Tempus Közalapítvány ONLINE pályázati felületén lehet pályázni www.scholarship.hu.

Pályázati határidő: 2018. december 17., hétfő 23.00 óra

A teljes pályázati fehívás itt olvasható.

A pályázati felhívás további dokumentumai elérhetőek honlapunkon.

Utolsó módosítás: 2018.11.05.