Karriernap az iskolában: Pedagógusoknak szóló tájékoztató nap és műhelymunka

2018.09.24.

Rendezvény | Szakképzés

A Tempus Közalapítvány – Nemzeti Europass Központ Erasmus+ szakképzési mobilitásban érintett intézmények pedagógusai számára tájékoztató előadást és műhelymunkát szervez október 17-én.

A rendezvény célja, hogy segítséget nyújtson a mobilitási tapasztalattal rendelkező diákok orientálásához, a külföldi tapasztalat munkaerő-piaci előnyeinek feltárásához és hasznosításához.

Időpont: 2018.10.17. (szerda) 10:00-15:00
Helyszín:
 Tempus Közalapítvány – 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.

Az előadás keretében európai uniós hálózatok ismertetik azokat az információkat és eszközöket, amelyek segítséget jelenthetnek a szakképzésben tanulóknak a további tapasztalatszerzés, illetve az álláskeresés kapcsán.

Témakörök:

  • Europass: dokumentumok az álláskereséshez,
  • Eurodesk: fiataloknak szóló további lehetőségek,
  • EURES: biztonságos külföldi munkavállalás.

A műhelymunka során az Europass hálózat által kidolgozott, a mobilitási tapasztalat álláskeresésben való hasznosítását támogató óravázlat és prezentáció kerülnek bemutatásra, amelyek célja, hogy kész eszközként a pedagógusok rendelkezésére álljanak a mobilitásról való hazaérkezést követő utógondozás során.

Regisztráció pedagógusok számára >>

Jelentkezési határidő: 2018. október 10.

 

Az Erasmus+ szakképzési mobilitásban részt vett diákoknak szóló Europass – Erasmus+ Karriernap, illetve jelen rendezvény egymással párhuzamosan, azonos idősávban és helyszínen valósul meg.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Amennyiben kérdése merülne fel, az europass@tpf.hu email címen, illetve a 06 1 236 5050-es telefonszámon állunk rendelkezésére.

Utolsó módosítás: 2018.09.24.