Társadalmi befogadás az Erasmus+ projektek tükrében

2018.11.06.

Rendezvény | Felsőoktatás, Önkormányzatok, Felnőtt tanulás, Ifjúság, Szakképzés, Köznevelés, Civil szervezet, EU

A Tempus Közalapítvány a társadalmi befogadás témájában rendez szakpolitikai szemináriumot. Előadásokra, szakértői kerekasztalra és projektbemutatókra várjuk mindazokat, akik szeretnének egy komplex képet kapni a szakterületről.

A rendezvény időpontja: 2018.11.29. 10:00-15:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. 6. emelet, Brüsszel terem)

A program első részében a felvezető előadást követően szakértői kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, majd a nap második felében a társadalmi befogadás erősítéséért szolgáló példaértékű Erasmus+ projektek mutatkoznak be.

felvezető előadás egy átfogó elméleti képet nyújt a hallgatóság számára a társadalmi befogadás és az Erasmus+ program kapcsolatáról, valamint az Erasmus+ program nyújtotta lehetőségekről.

kerekasztal-beszélgetésen oktatáskutatók és gyakorlati szakemberek cserélnek eszmét a társadalmi befogadás magyarországi helyzetéről, illetve annak további lehetőségeiről. A beszélgetés középpontjában az Erasmus+ program, mint szakpolitikai eszköz, ilyen irányú felhasználási lehetőségei állnak.

A folytatásban négy sikeres Erasmus+ együttműködés mutatkozik be, amelyek a köznevelés, a szakképzés, az ifjúság és a felnőtt tanulás terén járultak hozzá sikeresen a társadalmi befogadás megerősítéséhez. Bemutatkozó előadásuk után kérdéseket tehetnek fel az érdeklődők.

Végezetül a Tempus Közalapítvány is bemutatja saját, társadalmi befogadás köré épülő, fejlesztő projektjét.

A rendezvényen való részvétel díjtalan, előzetes regisztráció szükséges.
Jelentkezési határidő: 2018.november 20.

További információ és regisztráció >>

Utolsó módosítás: 2018.11.12.